Egy ország, ahol el kell tűrnöd, ha kirabolnak

Andreát kirabolták, majd megpróbálta visszaszerezni értékeit. Most gyilkossággal vádolják.

Nagyjából így summázhatnánk annak a nőnek az esetét, akit még 2012 decemberében rabolt ki két motoros bandita Budapesten a Kolosy tér közelében. A döbbenetes esetről a borsOnline.hu számolt be.

A lap információi szerint nem egyedi estről volt szó. Egy 5-6 főből álló motoros banda a dugóban várakozó autókra specializálódott. Módszerük az volt, hogy betörik az autó ablakát, és kiemelik az ülésen hagyott táskát. Párban dolgoztak, és forgalmas csomópontoknál csaptak le. A piros lámpánál lassan előrecsoszogva, szinte lábbal hajtva választották ki a célpontot. A rablás pillanatok alatt lezajlott. A motorral a sorok között gyorsan kereket oldottak, az autós meg ottmaradt értékei nélkül, bezúzott ablakkal a dugóban.

A bátor rablók kizárólag egyedül utazó női sofőröket választottak ki. Tudták, hogy tőlük kell a legkevésbé félniük.

A lap beszámolója szerint 2012 decemberében Andrea, a két gyermekes családanya is a rablók áldozata lett. Egy hatalmas durranást hallott, majd minden tele lett üvegszilánkokkal, ezután pedig döbbenten nézte, amint egy motor, két férfival, elhajt a táskájával. Ebben volt minden értéke, a gyermekei fotója, s a férjétől kapott karkötője. Elhatározta, hogy visszaszerzi. Az üldözés vége az lett, hogy összekoccant az őt kifosztó motorosokkal. Az egyik többszörös visszaeső bűnöző azonban nem élte túl a kalandot.  

Az ügy lassan két éve húzódik, úgy tűnt, végre elkezdődhet a tárgyalás. Ám az ügy bírája úgy találta, hogy nem halált okozó közúti veszélyeztetés történt, hanem emberölés. Így az értékeit védő családanya a vádlottak padjára került az életben maradt motoros mellé. A mellé a többszörösen büntetett férfi mellé, aki kirabolta, majd a baleset után társát hátrahagyva elegánsan elmenekült a helyszínről. Közben a periratokból, a rablópáros elhunyt tagjának hozzátartozói az összes személyes adatához hozzájutottak. Ezután már életveszélyes fenyegetéseket is kapott.

Az már csak hab a tortán, hogy a borsOnline információi szerint a balesetben életét vesztett motoros rabló élettársa beperelte, mert ura már nem tud védtelen nőket kifosztani, továbbá egyedül kénytelen nevelni gyereküket és emiatt nehéz anyagi helyzetbe került. Ez szerencsére már a bíróságnak is sok volt, elutasították a keresetét. De ha Andreát jogerősen elítélik, akkor újra próbálkozhat.  Bizonyára fog is...