Egyedül maradt az MSZP

Össze kell fogni? Össze. Kivel? Az Együtt-el, amely jó, ha egy százalék „együtt”? A mérhetetlen PM-mel? Fodor pártjával, amely sosem létezett? Gyurcsányról már beszéltünk…

Botka a beszélgetésben tagadta a Demokratikus Koalíció (DK) pozitív szerepét. Szerinte az MSZP számára a Gyurcsány-párt csak nehezék, amire az Összefogásban a szavazatok miatt volt szükség. Botka szerint ugyanakkor a népszerűtlen politikus - az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc - a győzelem akadálya is. Botka kijelentette, hogy nem tartanak senkitől. Újságírói kérdésre a következőképpen fogalmazott:

„Össze kell fogni? Össze. Kivel? Az Együtt-el, amely jó, ha egy százalék „együtt”? A mérhetetlen PM-mel? Fodor pártjával, amely sosem létezett? Gyurcsányról már beszéltünk…”

Megerősítette: még egyszer nem valósulhat meg a 2014-es forgatókönyv, az összefogás tekintetében, a Jobbikkal pedig nem alkuszik meg. Botka is arról beszélt, mint Tóbiás. Mármint, hogy politikai partner hiányában az MSZP civil szövetségeseket keres. Az új pártközpont, az általuk „Horn-centernek” nevezett valami erre ideális táptalajt jelenthet szerintük. Most pedig idézzük fel a névadó klasszikust: