Magyarország konzuli képviseletet nyitott Floridában

Kellemes munkahely.

A tárcavezető közölte, hogy a képviseleten részben a magyarok konzuli érdekképviseletét látják el, részben pedig a külgazdasági kapcsolatokat építik.
Mint mondta, jelenleg hét európai uniós tagállamnak - köztük Németországnak, Olaszországnak és Hollandiának - van konzuli képviselete Miamiban, de Magyarország az első közép-európai ország, amely ilyet létesít.

A külügyminiszter hangsúlyozta: "dinamikusan bővülnek és javulnak" a politikai és gazdasági kapcsolataink az Egyesült Államokkal, az amerikai vállalatok a második legnagyobb befektetői közösséget alkotják Magyarországon, és az EU-n kívüli legnagyobb exportpiacunk az Egyesült Államok. "Egyértelműen érdekünk, hogy a lehető legtöbb módon segítsük" a magyar cégek érvényesülését az amerikai piacon, amiből nem maradhat ki Florida sem - fogalmazott Szijjártó Péter.

(Fotó: A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és a floridai Coral Gables polgármestere, Raúl J. Valdés-Fauli találkozója Miamiban 2019. február 5-én. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev)