Egyre csak fokozódik a terrorveszély

Bana Tibor jobbikos parlamenti képviselő a bevándorlás következtében megnövekedett terrorveszély kapcsán szólalt fel az EBESZ PKGY ülésén.

A képviselő a napokban a Jobbik delegáltjaként az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet Parlamenti Közgyűlésének ülésén vesz részt Mongólia fővárosában, Ulánbátorban. A terrorizmus veszélyeiről szóló vitában elmondott kétperces, angol nyelvű felszólalásában felhívta a figyelmet a népvándorlás következtében megnövekedett terrorveszélyre, kiemelve az Iszlám Állam fenyegetését Európára, így hazánkra nézve.

Az elképesztő méretű, ellenőrizetlen bevándorlás miatt számos potenciális terrorista érkezik kontinensünkre, amit minden lehetséges eszközzel meg kell akadályoznunk - mondta Bana Tibor, alább a teljes felszólalása magyarul:

Köszönöm a szót, Elnök Asszony! Tisztelt Kollégák!

Miközben a világpolitikában 2001. szeptember 11-e óta egyre nagyobb hangsúlyt kap a terrorizmus visszaszorításának kérdése, melyhez az elmúlt évtizedekben Európa is aktívan csatlakozott, sajnálatosan az látszik, hogy most, amikor a terrorizmus ténylegesen fenyegeti Európát, nem tesz ellene semmit. A jelenlegi migrációs hullám, mely már inkább népvándorlásnak mondható, hatalmas válságba tudja Európát és ezzel az egész világot sodorni, hiszen naponta több ezer közel-keleti és észak-afrikai bevándorló érkezik országainkba mindenféle ellenőrzés nélkül, olyan térségekből is, ahol a terrorizmus a legmagasabb szinten ütötte fel a fejét, mint az Iszlám Állam által elfoglalt iraki, szír területek.

A bevándorlók nagy része nem menekült, ezt jó lenne tisztázni végre, hiszen az igazi menekülteknek nincs okuk továbbutazniuk Európa közepéig, mivel útjuk során több stabil és békés országon is átutaznak, melyekben ugyanúgy biztosítanák nekik a menekülttáborokat és az ellátást. Legnagyobb részük megélhetési bevándorló, tehát nem jogosult a menekültstátuszra, ám emellett van egy súlyosabb probléma is. Már több fénykép látott napvilágot, melyek egyértelműen bizonyítják azt a tényt, hogy a magukat menekülteknek vallók között számos, korábban az Iszlám Állam vagy a szíriai felkelők sorait erősítő szélsőséges is van.

Maga az Iszlám Állam is számos alkalommal fenyegette meg Európát terrorcselekményeket vizionálva öreg kontinensünkön. Kérdezem a tisztelt képviselőket: mi ez, ha nem Európa legnagyobb terrorfenyegetettsége? Hiszen védtelen határainkon ellenőrizetlenül áramlanak be több ezresével a bevándorlók, közöttük számos rejtett, potenciális terrorista, és azt sem tudjuk, milyen fegyverek vagy eszközök lehetnek náluk, de az világos, hogy a kommunikációs hálózatuk tökéletesen működik! Úgy gondolom, hogy most van igazán itt az ideje annak, hogy Európa és a világ összefogjon ebben a kérdésben, ha nem akarunk egy letűnt civilizáció utolsó elbukott vezetői lenni. Köszönöm szépen a figyelmet!