Az Egységben Magyarországért szerint még azt sem tudni, miért gyanúsították meg a zuglói polgármestert

Az Egységben Magyarországért szerint még azt sem tudni, miért gyanúsították meg a zuglói polgármestert

Az Egységben Magyarországért (EM) a Horváth Csabával szemben indított ügyészségi eljárást – a rendelkezésre álló információk alapján – a Fidesz politikai támadásának tartja – áll az ellenzéki tömb közleményében. Úgy látják, míg Völner Pál esetében egyértelmű bizonyítékokon alapuló bűncselekmény elkövetése miatt lett gyanúsított, Horváth Csaba esetében még azt sem tudni pontosan, hogy miért gyanúsították meg.

Parkolási korrupcióval gyanúsítja az ügyészség Horváth Csabát, Zugló polgármesterét

A Központi Nyomozó Főügyészség befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja. A nyomozó főügyészség - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével - ma több helyszínen - köztük a zuglói önkormányzat épületében házkutatást és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói MSZP-s polgármestert és egy volt helyi politikust - írja közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az EM arra emlékeztet, először a budapesti Városházán tartottak házkutatást „kamuügyben”, majd Iványi Gábor és Horváth Csaba következett.

Holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani, és ennek hangot is ad

– figyelmeztetnek, hozzátéve, az ellenzék újabb és újabb támadásokra számít, melynek célja a megfélemlítés, a lejáratás és az egység megbontása.

Valódi bizonyítékok nélküli vádaskodással és a hatóságok politikai célú használatával a Fidesz csak azt bizonyítja, hogy félti a hatalmát

– zárul az EM közleménye.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}