Kósa Lajos az utolsó pillanatban inkább lemondta a bizottsági ülést, ahol a lezuhant drón kapcsán kérdezhették volna

Kósa Lajos az utolsó pillanatban inkább lemondta a bizottsági ülést, ahol a lezuhant drón kapcsán kérdezhették volna

Az Egységben Magyarországért nehezményezi, hogy Kósa Lajos az utolsó pillanatban lemondta a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság pénteki ülését. Mint írják közleményükben, lassan egy hét telt el úgy, hogy sem a honvédelmi minisztertől, sem pedig az Orbán-kormány más tagjától nem kaptunk megnyugtató választ arra, hogy mit keresett múlt csütörtökön éjjel 40 percet a magyar légtérben egy robbanószerkezettel ellátott katonai felderítődrón. Az egységes ellenzék pártjai az ülésen várták volna a Fidesz-kormány magyarázatát az incidens kapcsán.

Az ellenzéki pártok "mélységesen felháborítónak tartják, hogy a magyar emberek alapvető biztonságát érintő ügyben a kormány tagjai képtelenek voltak az elmúlt egy hétben megnyugtató válasszal szolgálni, majd Kósa Lajossal még a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság összeülését is megakadályoztatták".

Kósa Lajos gyáva és megmagyarázhatatlan akciója után már csak egy kérdés maradt: mit akar a Fidesz a magyar emberek elől elhallgatni, milyen takargatnivalója maradt a kormánynak a katonai felderítődrón ügyében?

- írja az Egységben Magyarországért, akik ismételten kezdeményezni fogják a bizottság összehívását.