A már megszűnt Együtt tiltott párttámogatása után kutat az ÁSZ

A már megszűnt Együtt tiltott párttámogatása után kutat az ÁSZ

Politikai nekrofília.

Az Állami Számvevőszék szerint a költségvetési támogatásának felfüggesztésével büntetett DK mellett a felszámolás alatt álló Együtt – a Korszakváltók Pártja sem teljesítette a jogszabályi előírásoknak megfelelően az elszámolási kötelezettségét, ezért a közpénzek felhasználása, valamint a céljaira rendelt vagyon jogszerű használata 2017-2018-ban nem volt átlátható és elszámoltatható.

"Az elszámoltathatóság hiánya miatt az Együtt-nél nem álltak fenn a törvényes gazdálkodáshoz és a közpénzek törvényes felhasználásához szükséges feltételek, és nem volt biztosított a közérdek védelme"

- közölte Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára.

Rámutatott: az elszámolási kötelezettség megsértése és az elszámoltathatóság hiánya miatt az Együtt nem tartotta be a költségvetési támogatásokhoz kapcsolódó törvényi előírásokat, valamint nem igazolta, hogy kizárólag a jogszabályban engedélyezett forrásokból gazdálkodott és nem vett igénybe tiltott támogatást. A hiányosságok felvetik, hogy az Együtt a pénzügyi-gazdálkodási tevékenysége folytán a működési finanszírozását nem megengedett módon és nem törvényes forrásokból biztosította – hívta fel a figyelmet Holman Magdolna.

Az Együtt elnöke, Juhász Péter még 2018. júniusában jelentette be a párt megszűnését, ő pedig már az április 8-i választás estéjén lemondott. A szervezet jelenleg felszámolási eljárás alatt áll, törlésének időpontja még nincs bejegyezve.