Éjjel-nappal dolgoznak a rendőrök, hogy ne szedjen több áldozatot a magyar nyomor

Azért ez is egy különös látlelete az országnak, miközben dübörögve növekszik a dzsídípí, az ország minden részéről érkeznek a beszámolók arról, hogy magyar állampolgárokat kell kimenteni a fűtetlen lakásukból, vagy kell nekik tűzifát hasogatni, hogy túléljék a telet.

Győr:

A Győri Rendőr-főkapitányság járőrei a hétfő esti óráktól a polgárőrökkel közös szolgálatot szerveztek a város rászorulóinak megsegítése érdekében, akiknek meleg teát adtak és tájékoztatták őket, hogy hol találnak melegedőt, ingyenes szálláshelyet.

Szajol:

Szajolban a körzeti megbízottat riasztották, hogy egy idős férfi egyedül van a fűtetlen lakásában: a 71 éves bácsi eddig kályhával fűtött, de kifogyott a gázpalackja és nincs pénze pótolni azt. A rendőr felvette a kapcsolatot az önkormányzattal és segítségükkel a nehéz körülmények között élő bácsi soron kívül összevágott tűzifához és meleg ételhez jutott.

Orosháza:

A téli hidegben az Orosházi Rendőrkapitányság rendőrei is kiemelt figyelmet fordítanak a veszélybe került emberekre, illetve a külterületen egyedül élő idősekre. Hétfőn is több embert vittek fűtött szállásra, kedd délelőtt pedig az egyik rendőr meglátogatott egy idős nőt, akit meleg teával kínált és arról kérdezte, hogy van-e szüksége segítségre.

Egercsehi:

A dermesztő hidegben nem volt fűtés egy egercsehi férfi házában, nem rendelkezett tüzelőanyaggal és elegendő élelmiszerrel sem, ezért a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat közösen gondoskodtak az ellátásáról. A körzeti megbízott hideg-meleg élelmet és egy kályhát, míg a polgármester tűzifát ajánlott fel a 33 éves férfinak, aki ennek a segítségnek köszönhetően már meleg helyiségben tölthette az éjszakát.

Visonta:

A visontai körzeti megbízottnak egy helyi lakos mondta el, hogy elfogyott az összedarabolt tüzelője, a nagyobb rönköket pedig nem tudja szétvágni. A rendőr felajánlotta a segítségét és felhasogatta a fát, majd bekészítette a lakásba, hogy az egyedül élő nő a hideg napokon továbbra is tudjon fűteni.

A rendőrök kiállása kétségkívül példaértékű, azonban ez a nagy hideg bebizonyította, hogy valóban nem stimmel valami hazánkban, a csillogónak hazudott felszín alatt bizony ott van a magyar nyomor.

(Fotók, vidó: police.hu)