Életfogytiglant kaptak a csepeli hajléktalangyilkosok

A másodrendű vádlott emberölés és más bűncselekmények miatt szintén életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, ő legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Az elsőrendű vádlott egy 40 év körüli szerb férfi, akit egyszer több mint tíz éve már bűncselekmény elkövetése miatt kiutasították Magyarországról. 2007-ben azonban egy szerb börtönből megszökve ismét Magyarországra jött, Budapesten a Boráros téri hajléktalanokhoz csapódott, majd felismerte a lehetőséget, és megpróbált társaiból bűnözői csoportot szervezni. Azt mesélte magáról, hogy részt vett a jugoszláviai háborúban, a többiek hallgattak rá, tartottak tőle.

Az elsőrendű vádlott és társai kint éltek a csepeli erdőben, alkalmi bűncselekményekből tartották el magukat, az eperföldön marihuánát termesztettek, fogyasztottak, de akadt közöttük olyan, aki alkoholista volt.

A szerb férfi egyik ismerősükre azért orrolt meg, mert szerinte az lopott, hazudott, a neki terjesztésre átadott több mint egy kilogramm marihuána pedig eltűnt. Ezért a szerb férfi 2010 szeptemberében táborukba csalta a sértettet, három társával összeverte, majd felakasztotta. Az áldozat szenvedései sokáig tartottak, holttestét elégették, a hatóságok nem bukkantak a nyomára.

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Egy négytagú családot azért irtott ki a szerb férfi és egyik társa, mert azon a területen gyűjtötték a színesfémet, ahol szerintük nem lett volna szabad. A család két férfitagját baltával leütötték és megfojtották, két nőt pedig megfojtottak, majd a holttesteket nagyrészt elégették.

Az ügyészség szerint még több esetben kíséreltek meg emberölést azért, hogy megszerezzék ismerőseik értékeit, pénzét, vagy éppen azért, mert lopás közben leleplezték őket a biztonsági őrök. Csak a véletlenen múlt, hogy nem lett több áldozata a bűncselekmény-sorozatnak.