Elfogták a rendőrökre lövöldöző négert

És még csak le sem lőtték, pedig igazán megtehették volna. ACAB, kettős mérce, rasszizmus stb.

A lopott tulajdon birtoklása miatt feltételesen szabadlábon lévő, szombat délután letartóztatott Jeffrey Williams elismerte, hogy ő tüzelt, de azt állította, hogy nem a rendőrökre célzott. Az incidens csütörtökre virradóra történt: Williams egy gépkocsiból lőtt, a 40-es kaliberű pisztolyt megtalálták St. Louis környékén lévő otthonában.
 
A Williams által meglőtt két rendőrt már kiengedték a kórházból. Az egyiket az arcán, a másikat a vállán érte találat. A gyanúsítottra 300 ezer dolláros óvadékot szabtak ki. 
 
Fergusonban Darren Wilson rendőr tavaly augusztusban lelőtte a 18 éves, fegyvertelen afroamerikai Michel Brownt. A halálos kimenetelű incidens idején Brown megütötte a rendőrt és megkísérelte megszerezni szolgálati fegyverét. A fiatalember halálát követően országszerte hetekig tartó, esetenként zavargásokig fajuló tiltakozások kezdődtek a rendőröknek a feketékkel szembeni "kíméletlen fellépése" miatt. Wilson ügyében novemberben az illetékes vádesküdtszék úgy határozott, hogy nem állítja bíróság elé, ami miatt újabb tüntetések törtek ki. 
 
Március elején az igazságügyi minisztérium közölte, hogy nem emel szövetségi vádat az emberi jogok megsértésének címén Wilson ellen.