Elhunyt Udo Ulfkotte

Ufkotte számos bestsellert írt a hírszerzésről, iszlamizációról és a bevándorlásról.

Ulfkotte hosszú évekig a Frankfurter Allgemeine Zeitung újságírója volt, később független publicistaként dolgozott, mások mellett a Junge Freiheitnak is.

Ufkotte számos bestsellert írt a hírszerzésről, iszlamizációról és a bevándorlásról. Radikális iszlamisták halálos fenyegetései miatt Ulfkotte és felesége időről-időre rendőri védelem alatt is álltak. 2008 óta a Kopp-Verlag jelenteti meg a könyveit. Ulfkotte publikációival többször is felkerült a Spiegel bestsellerlistájára. Két könyve, a Megvásárolt újságírók és A menekültipar - Hogyan profitálnak politikusok, újságírók és civilszervezetek a menekülthullámból? magyarul is megjelent.

A Spiegel részletesen beszámolt Ulfkotte egészségügyi problémáiról: egy súlyos síbaleset és annak velejárói, egy rosszul gyógyult malária, valamint egy mérges gáz okozta tüdőroncsolódás kései következményei is gyötörték. Az újságíró korábban több szívrohamon is átesett, és egy rákos megbetegedést is túlélt.

Tavaly áprilisban Ulfkotte részt vett a XXIII. Nemzetközi Könyvfesztiválon A menekültipar című kötetének magyar kiadása kapcsán. Akkor az Alfahír és az N1TV kérdéseire is válaszolt. Portálunknak is megemlítette, hogy az elmúlt években három infarktusa volt.

A migránskrízis bomba üzlet az óriáscégeknek - Udo Ulfkotte könyvbemutatóján jártunk

Udo Ulfkotte neve valószínűleg senki előtt nem ismeretlen. Az egykori haditudósító előző kötetével végleg borította a német, és tágabb értelemben az európai média bilijét. Mostani munkája, A menekültipar szintén nem finomkodja el a dolgokat, és kíméletlenül lerántja a leplet a politika, a nagytőke, a migránssegítő szervezetek és a bevándorlás kapcsolatáról.

A háttérben, de nem némán - Udo Ulfkotte portálunk kérdéseire válaszolt

Legutóbbi két könyvével nem kevés érdekkör tyúkszemére lépett rá az utóbbi években. Milyen fenyegetések, támadások érik?

 

Rengeteg támadást kellett elviselnem, de ez már a múlt. Manapság nem nyilvános a lakcímem, egy eldugott vidéki tanyán élek Németországban, és egyáltalán nem érzem magam veszélyben. A hétköznapoknál jobban féltettem az életemet most a repülőgépen, ugyanis a Lufthansa gyakorlópilótájának az erős szél miatt elsőre nem sikerült letennie a gépet Budapesten (nevet). A rágalmak egyáltalán nem zavarnak, ilyen az élet. Voltam én már rosszfiú a keleti blokk felé való határnyitás idején, amikor arról írtam és beszéltem a különféle tévéműsorokban, hogy ezzel a folyamattal rengeteg cigány bevándorlót eresztünk magunkra, és szabad utat nyitunk a bűnözésnek. Akkor is azt mondták, hogy nincs igazam, és fantasztikus jövőnk lesz, most is ezt mondják.

 

Mit gondol, milyen hatással lehetnek a könyvei a német társadalomra és politikára úgy, hogy abszolút száműzték Önt a médiából?

 

Ezek a könyvek annak ellenére is rendkívül jól fogynak, hogy a média teljes egészében ignorál engem. Az előző könyvem 12 hónapig vezette a német bestseller listákat. Nem szerepeltem a tévében, egy hirdetés sem jött le róla német lapokban, semmi, de nem érdekes, hogy írnak-e róla, vagy sem, eget rengető siker lett. Rengeteg e-mailt kapok a választóktól arról, hogy már nem hajlandók azokra pártokra szavazni, akik leszólják a könyveimet. Ráadásul olyan új pártok jelennek meg nálunk, mint például az Alternatíva Németországnak (AfD), valami tehát végre változik Németországban.

 

Tervez politikai karriert?

 

Nézze, volt három infarktusom, a politikusok élete pedig rettentő kemény. Jobb szeretnék a háttérben maradni, nem szívesen politizálnék Németországban.

 

Udo Ulfkotte az N1TV-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a menekültipar cégszerű szervezet, amelyben sokan nagyon jól keresnek.