Elindult a 888.hu

888. hu néven új hírportál kezdte meg működését pénteken a magyar médiapiac online szegmensében. 
 
grfsA már létező portáloktól lényegében mindenben különbözni kíván az új honlap - mondta a portált működtető Modern Media Group Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek.
   
Keresztesi Péter kiemelte: "Már az oldal külső megjelenését tekintve is szembetűnő a frissessége, nemigen találni párhuzamosságokat más hazai portálokkal". A hangneme pedig sok esetben inkább áll közel egyfajta frivol, underground-vonulathoz, mint a Magyarországon megszokott hírportálok stílusához - fogalmazott, hozzátéve, hogy a rovatok szerkezete, szerkesztési elve és tartalma is jelentősen eltér a Magyarországon megszokottól. Erre Keresztesi Péter példaként említette a 8)8)8) című rovatot, amelyben nyolc pontban, nyolc különböző aspektusból olvashatnak elemzést egy-egy érdekes hírről az érdeklődők. 
   
Azért született döntés az új hírportál elindításáról, mert köztudott, hogy az online-piac hosszú évek óta a médiapiac legdinamikusabban fejlődő területe, "amelyben remek üzleti lehetőségek rejlenek" - mondta. A szóban forgó terület véleménye szerint olyan különleges szegmens, amelyben viszonylag dinamikusan lehet fejlődni, ha megfelelően definiálják azt, hogy kihez szeretnénk szólni, és ehhez megtalálják a megfelelő stílust és hangnemet. A 888.hu elindítói piaci rést láttak ezen a területen, amit szeretnének betölteni.
    
A lap főszerkesztője G. Fodor Gábor, aki szabad kezet kapott a szerkesztőség összeállításában. Keresztesi Péter reméli, hogy G. Fodor Gábornak sikerül, sikerült olyan csapatot verbuválnia, amely izgalmas színfoltját jelenti majd a magyar újságírásnak. A 888 ötlete a főszerkesztőtől származik. 
 
Tudják, ő az, akitől már azt is tudjuk, hogy 
„A jobboldali értelmiségiek közül sokan vannak abban a tévedésben, hogy a »polgári Magyarország« hívószót politikai realitásnak gondolják, pedig az természete szerint politikai termék volt. Ők még ma is azt gondolják, hogy az 1998 és 2002 közötti Magyarország valóban polgári Magyarország volt. Ez óriási tévedés”
G. Fodornak a februári botrány után nem sokan jósoltak nagy jövőt, de végül csak nem kapta meg a selyemzsinórt. Vagy éppen lehet, hogy pont ez az.