Elkobozták a vagyonát és 290 milliárdra büntették a thaiföldi kormányfőt

A hűtlen kezeléssel vádolt Sinavatra a piaci ár felett vásárolta fel a termesztőktől a rizst, és ezzel nagy népszerűséget szerzett magának a thaiföldi gazdák körében, amelyet aztán a politikában váltott "készpénzre".
 
Az egykori miniszterelnök egy bangkoki bíróság épülete előtt újságíróknak azt mondta, hogy két nappal korábban kapott egy értesítést bevételi forrásai befagyasztásáról.
 
A volt miniszterelnöknek a törvény értelmében 45 napja van fellebbezni a rendelet ellen.
 
A rizstermesztőket támogató populista politikát még Jinglak Sinavatra testvére, Takszin Sinavatra korábbi kormányfő dolgozta ki. Takszint 2006-ban államcsínnyel buktatták meg.
 
Támogatói szerint Jinglak Sinavatra pere szerves része annak a tervnek, amelyet a hadsereg a Sinavatra-család hatalmának felszámolására dolgozott ki. A junta tagadja, hogy szelektíven alkalmazná az igazságszolgáltatást a volt miniszterelnök ellen.
 
Thaiföld érdekes hely:
 

Ez az arc lesz Thaiföld új királya

Apja kerek hetven esztendőn át állt az ország élén, így a herceg 64 éves korában foglalhatja el a trónt. A hosszú várakozás nem tett jót Maha jellemfejlődésének. A trónörökös eddig háromszor házasodott és vált el. Első felesége az unokatestvére volt,aki mellett öt gyermeket nemzett a szeretőjének,