Az Egységben Magyarországért pártjai mécsest gyújtottak a 40 ezer magyar áldozat emlékére

Az Egységben Magyarországért pártjai mécsest gyújtottak a 40 ezer magyar áldozat emlékére

Az Egységben Magyarországért képviselői,

  • Lukácsi Katalin (Mindenki Magyarországa Mozgalom),
  • Szabó Tímea (Párbeszéd),
  • Szilágyi György (Jobbik),
  • Csárdi Antal (LMP),
  • Varga Zoltán (DK),
  • Harangozó Tamás (MSZP),
  • valamint Hajnal Miklós (Momentum)

ma a déli harangszó idején néma főhajtás mellett mécseseket gyújtottak a Szentháromság téren a Várban a koronavírus-járvány 40 ezer magyarországi áldozata emlékére. 

Csárdi Antal az elcsendesedést azzal magyarázta portálunknak, hogy a 40 ezer áldozat egy olyan pont,

"ahol meg kell állnunk egy pillanatra, ilyenkor semmi más feladatunk és felelősségünk nincs, mint hogy gondoljunk az áldozatokra, és a családtagjaikra". 

Varga Zoltán szerint is egy politikusnak, illetve egy politikai pártnak is elemi kötelessége fejet hajtani az áldozatok előtt. Vállalni kell a felelősséget - tette hozzá. Ugyanakkor a DK-s politikus megdöbbentőnek nevezte a kormányzat hozzáállását a járvány elleni védekezéshez. Naponta közlik a győzelmi jelentéseket, de a torokszorító számok teljesen mást mutatnak - magyarázta lapunknak az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje.

"Ez egyértelműen az Orbán-kormánynak és személyesen Orbán Viktornak a felelőssége. A miniszterelnöknek egyszer el kell számolnia ezzel, és az áldozatok családtagjainak a szemébe kell majd nézni"

- magyarázta Varga Zoltán. 

Mint ismert, a DK-s Komáromi Zoltán az ellenzék egészségügyi munkacsoportjának a vezetője, ezzel kapcsolatban Varga Zoltán elmondta, az egészségügyi van a legnagyobb bajban Magyarországon, és ezt nemcsak a COVID-áldozatok 40 ezres száma mutatja, rengetegen nem jutnak hozzá az alapvető kezelésekhez, nincsenek orvosdiagnosztikai, illetve CT-vizsgálatok.

Szilágyi György is kiemelte az egészségügy általános leromlott helyzetét, a forráskivonásokat, valamint a szektor dilettáns vezetését,  amelyek hozzájárultak az áldozatok magas számához. Ez egyértelműen a kormány felelőssége, és akkor még nem is beszéltünk azokról, akik a nem megfelelő orvosi ellátás miatt vesztették az életüket - fogalmazott a jobbikos politikus.

Orbán Viktor és kormánya Európa legdilettánsabb járványkezelését hajtotta végre az elmúlt két évben, az áldozatok túlnyomó része ezért vesztette életét

- szögezte le Szilágyi György.