Hajdú-Bihar 2-ben a Jobbik a momentumos Mándi Lászlót támogatja az előválasztáson

Hajdú-Bihar 2-ben a Jobbik a momentumos Mándi Lászlót támogatja az előválasztáson

Folytatódik a felkészülés a 2021-es ellenzéki előválasztásra: Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán jelentette be, hogy pártja Mándi Lászlót támogatja Hajdú-Bihar megye 2. számú választókerületében.

Jakab Péter döntését azzal indokolta, hogy Mándi László, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője az elmúlt másfél évben rengeteget dolgozott a Cívisvárosért: nem csak rámutatott a Fidesz elhibázott lépéseire, de helyi aktivistákkal 10.000 aláírást gyűjtött össze a Tócót, a Nagyerdőt és az erdőspusztai tavakat újjáélesztő CIVAQUA-program megvalósításáért, lépéskényszerbe hozva ezzel a Fideszt.

„Mándi László a Momentum hiteles és értékalapú politikusa, aki keményen dolgozik Debrecenért, és mindig a debreceniek érdekeit tartja szem előtt. Ezért ajánlom őt jó szívvel a debrecenieknek az ellenzéki előválasztáson"

- üzente a Jobbik-elnöke. 

Hajdú-Bihar megye 2-es számú választókörzetét 2018-ban a fideszes Pósán László nyerte meg, a szavazatok 49,4 százalékával, ami azt feltételezi, hogy egy az egy ellen 2022-ben eséllyel indulhat harcba a Fidesszel szemben az előválasztáson első ellenzéki képviselőjelölt.