A kinyitott stadionok jelenthetnek garanciát egy nyári, ellenzéki előválasztásra

A kinyitott stadionok jelenthetnek garanciát egy nyári, ellenzéki előválasztásra

Mindenképpen lesz előválasztás, ha kell, polgári engedetlenség által - így reagáltak az ellenzéki pártok az ATV-nek arra a hírre, hogy a kormány őszig meghosszabbítaná a veszélyhelyzetet, és ez kihatással lehet az ellenzéki előválasztásra is, amit nyilván érdekében áll hátráltatnia a Fidesznek.

Magyar György, az előválasztást szervező Civil Választási Bizottság elnöke a tévének arról beszélt, hogy a nyáron kinyitott stadionok mellett lehetetlen lenne a járványhelyzetre hivatkozva akadályozni az előválasztást, ezért lehet, hogy egy időben kellene lefolytatni az Eb-t és a választást.

"Azt javasoltuk, hogy esetleg június-júliusra célszerű lenne az előválasztás első fordulóját előrehozni, hiszen a miniszterelnök a futballrajongáságból fakadóan kinyitja a fővárost. Beenged 60 ezer embert a stadionokba, jönnek a külföldiek, tehát akkor nem lehet hivatkozni pandémiára"

- fejtette ki Magyar György.

Az ellenzéki pártok egységesek abban, hogy mindenképpen lesz előválasztás. Ellenérvek eddig nem hangzottak el, csupán a cinizmusmétert kiütő kecskeméti és székesfehérvári fideszesek bohóckodtak azzal, hogy inkább „nyugalomra” van szükség, nem ellenzéki előválasztásra.