Újabb felmérés hozta ki erősebbnek az összefogást a Fidesznél

Újabb felmérés hozta ki erősebbnek az összefogást a Fidesznél

A Publicus Intézet legfrissebb, a Népszava számára készült felmérése szerint vezet az ellenzéki összefogás a Fidesz előtt.

A mérést arra is lebontották, hogy kétszer olyan erős a társasházban élőknél az ellenzéki összefogás, mint a kormánypártiság.

Az összes megkérdezett 40 százaléka támogatná az ellenzéki szövetséget (DK, Momentum, MSZP-Párbeszéd, Jobbik, LMP) a Fidesz pedig 37 százalékra számíthatna egy most vasárnapi választáson.

22 százaléknyian egyelőre bizonytalanok, vagy nem akarnak választani, míg a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékon áll – írják.

A felmérés az indulását még be nem jelentő Karácsony Gergelyt hozta ki legesélyesebb miniszterelnök-jelöltnek 26 százalékkal, míg őt Dobrev Klára követi 21, és Jakab Péter 14 százalékkal. Nemrég azonban a Závecz Research, a Nézőpont Intézet és Medián is Jakabot hozta ki a legnépszerűbbnek, így ebben egyelőre jelentős eltéréseket mérnek.

A pártok támogatottságát vizsgálva az ellenzéki oldalon már szorosabb a helyzet, eszerint most éppen a DK volt a legnépszerűbb 11 százalékkal, a Jobbik 10, az MSZP 9, a Momentum 8 százalékkal kalkulálhat, míg az LMP és a Párbeszéd 1-1 százalékon áll.