Elmegy a legvégsőkig az LMP! Nekiment a Rothschild-lobbi és a kormány paktumának

Karácsonyra lett ismert, hogy a kormánynak a paksi szerződések uniós elfogadtatásához sajtóinformációk szerint lobbitámogatást nyújtó Rothschild-csoport tanulmányt készített.

Az LMP szerint hasznosabb lenne előállni a dokumentumokkal amelyek alapján 2014-ben a bővítési döntést meghozták: nem kerülne újabb tíz- és százmilliókba, ráadásul az igazság is kiderülne végre.
Karácsonyra lett ismert, hogy a kormánynak a paksi szerződések uniós elfogadtatásához sajtóinformációk szerint lobbitámogatást nyújtó Rothschild-csoport tanulmányt készített a tervezett paksi bővítés várható megtérüléséről. Az Orbán-kabinet a 2015-ös elemzést "független tanulmányként" mutatta be, az LMP adatkérésére mégsem volt hajlandó elárulni, hogy mennyit fizetett a Rothschild-csoportnak mindezért.

Lázár János válaszlevele szerint a kérdésről

"a nyilvánosság számára megismerhető információ nem áll rendelkezésre".  

Az LMP álláspontja szerint az adófizetőknek joguk van tudni, hogy mennyit költenek az adójukból a közvélemény megdolgozására, lobbitevékenységre vagy bármi másra, hiszen még az Alaptörvény is kimondja, hogy az adóforintokat teljesen átláthatóan kell elkölteni. Az LMP azt írta, hogy

készek a végsőkig elmenni azért, hogy ne tudja a kormány átverni a magyar embereket.

Hozzáteszik, hogy nem kívánnak sajtóközlemény-chatbe kezdeni a Fidesszel:

„a fárasztó propagandaízű reakcióközleményüket pedig tartsák meg a következő Fidesz-kongresszusra.”