Előkerült Farkas Flórián, nyilatkozott is!

Farkas Flórián szerint a milliárdos korrupciós ügyekkel nemcsak őt, hanem az egész cigányságot támadják és próbálják megosztani, ami azért lehet, mert a Lungo Drom nagyon komoly eredményeket ért el az önkormányzati választáson, ráadásul sikeres felzárkóztatási programot folytatnak a kormánnyal együttműködve.
 
"Ezért is ütnek minket!" - jelentette ki.
 
Farkas amiatt sem aggódik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy határozott, visszafizetteti az ORÖ-val a Híd a munka világába programra felvett 1,6 milliárd forintot.
 
"Ha a szervezet jól gazdálkodik, a működéssel sem lesz gond. Az viszont elképzelhető, hogy a visszafizetés menetét újra kell gondolni. Meg kell vizsgálni, hogy milyen konstrukcióval, átütemezéssel lehet könnyíteni a helyzeten" - mondta.
 
Véleménye szerint a program akkor romlott el, mikor ő összeférhetetlenség miatt lemondott az ORÖ elnöki posztjáról, mert a projekt így rossz kezekbe került.
 
Arra a felvetésre, hogy egy kiszivárogtatott hangfelvétel szerint neki is szerepe volt Hegedűs Istvánnak, a ORÖ volt elnökének megbuktatásában, közölte: Hegedűst nem buktatta meg senki, lemondott tisztségéről. Az ORÖ-ba kétharmaddal bekerült Lungo Drom elnökeként azonban természetesen figyelemmel kíséri a szervezet munkáját, és odafigyel a szervezet képviselőire - tette hozzá.