Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében a Jobbik Király Józsefet, az MSZP jelöltjét támogatja

Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében a Jobbik Király Józsefet, az MSZP jelöltjét támogatja

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, az előválasztás miniszterelnök-jelölte Facebook-bejegyzésében úgy fogalmaz, Kecskeméten is változás kell, így Bács-Kiskun megye 2. számú választókerületében a Jobbik Király Józsefet, az MSZP jelöltjét támogatja.

Ahogyan a miniszterelnök jelölt fogalmaz:

A Jobbik elkötelezett az összefogás mellett, és a választók is ezzel bíztak meg minket. Csak ott indítunk jobbikos jelöltet az előválasztáson, ahol tudjuk, mi vagyunk a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére, ahol erre más a legesélyesebb, ott őt kell támogatnunk. 2022 tavaszán rendszerváltásra készülünk, ami csak az ellenzéki erők együttműködésével sikerülhet. Az önkormányzati választáson elért ellenzéki győzelmek is azt bizonyítják, hogy összefogással és a megfelelő jelöltekkel a Fidesz legyőzhető.

Jakab hozzáteszi, Bács-Kiskun 1-ben a saját jelöltjüket tartják a legalkalmasabbnak, azonban a másik kecskeméti választókerületben Király Józsefet, az MSZP jelöltjét támogatják az előválasztáson.

Király József a 2019-es önkormányzati választáson már kiérdemelte a választók bizalmát, és meggyőződésünk, hogy az előválasztást követően – az ellenzéki pártok jelöltjeként – ezúttal az országgyűlési választáson ismét sikeres kihívója lesz a Fidesznek. 2022-ben nemcsak kormányváltás, de rendszerváltás is kell. A tolvajokra pedig nem vár más, mint az elszámoltatás. A jólét és a szabadság a kecskemétieknek is jár

– írja bejegyzésében Jakab Péter.