Elrendelték a nyomozást a parasportolók pénzén üdülő Gömöri Zsolt ügyében

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt is közölte a lappal, hogy a XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség rendelte el a nyomozást, amivel a XIV. kerületi rendőrkapitányságot bízták meg.

Ahogy korábban írtuk, csaknem három hete követeli a Jobbik, hogy a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége mondjon le. Azóta sorra derültek ki a vállalhatatlan ügyek, de Gömöri Zsolt és a fideszes Deutsch Tamás is a helyén maradt. Eddig csak a felügyelőbizottság tagjai mondtak le, igen furcsa módon. Az Országgyűlés kulturális bizottsága a két vezető meghallgatását kezdeményezi.

„Az utolsó kifogás is elhárult a három hete esedékes döntés elől, amit a Jobbik azóta követel: Gömöri Zsolt elnök, Deutsch Tamás alelnök és az egész elnökség mondjon le, legyen a paralimpiai bizottságnál teljes tisztújítás” – jelentette ki Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő annak kapcsán, hogy – mint arról az Alfahír is beszámolt – elkészült a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) felügyelőbizottságának (fb) jelentése. Érdekes módon az fb egyúttal lemondott.

Most végre talán Gömöri Zsolt is elbukik.