Elszámoltatás: Visszakaphatja a szajrét Simon Gábor

Befizette az adóhátralékot, elengedték, majd most még akár vissza is kaphatja a 128 milliót.

Az MSZP volt elnökhelyettese, a szocialista politikusbűnöző Simon Gábor akár vissza is kaphatja 128 milliós befizetését az adóhatóságtól, nyilatkozta az Origónak Simon ügyvédje. A százmilliókat rejtegető MSZP-s fejes már házi őrizetben sincs, jeladó nélkül mozoghat a fővárosban, szabadon.
 
Simon Gábor ellen egyebek mellett adócsalás, okirat-hamisítás és költségvetési csalás miatt nyomoznak, miután a Magyar Nemzet még tavaly a kampányban kapott egy fülest, hogy mit lehetne megírni a szocialista politikusról. Később Simon számláit zárolták, de arról elvileg lehetősége volt kifizetnie 128 millió forintos tartozását az adóhatóságnak - mindezt azért, mert a költségvetési csalásért kiróható 2-8 évig tartó büntetési tétel korlátlanul, azaz akár teljes egészében törölhető, ha az illető már a vádirat benyújtása előtt visszaadja a lopott pénzt.
 
A volt politikus ügyvédje szerint a tartozásról szóló NAV-határozat másodfokon történő hatályon kívül helyezése miatt ugyanakkor akár az is elképzelhető, hogy változik az eredeti tartozás összege, és emiatt akár a teljes 128 milliós összeget is visszakaphatja az MSZP volt nagykutyája.