Elszórtak 31 milliót plagizált állatságokra

Egy lenyúlt nyúltartási kézikönyvért lehet felelős az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

„A köteteket egy habilitált egyetemi docens szerkesztette, nem egy körállatorvos” – állította korábban a Száz Magyar Falu Kft. nevű kiadócég vezetője, Farkas József. Az uniós pénzen, bruttó 31 milliós TÁMOP-pályázaton kiadott tankönyveket kritizáló LMP-s politikus a civilben amúgy állatorvos, Hadházy Ákos. A TKKI amúgy az Emberi Erőforrások Minisztériumának a háttérintézménye.

Hadházy Ákos a XXI. századi párt antikorrupciós szóvivője az Emmi egyéb érdekes ügyeiről az alfahir.hu számára is tényfeltáró interjút adott. Ebből kiderült, hogy az Országos Roma Önkormányzat körüli botránysorozat nem cigánybűnözés, annak felelőseit a Fidesz körül kell keresni.

Most az derült ki, hogy a Száz Magyar Falu Kft. több mezőgazdasági oktatás-módszertani segédkönyve (Nyúltartás, Zöldségtermesztés, Kerttervezés) pennsylvaniai kiadványok szinte szó szerinti koppintása, több félreértelmezés miatt is egyértelmű a tükörfordítás. A célcsoport egyébként a 10-14 éves gyerekek.

A Száz Magyar Falut egy budapesti cég tulajdonolja, de annak tulajdonosa a Luxemburgba bejelentett LifeTree Holding S.a.r.l. nevű vállalkozás.

A kézbesítési megbízottja maga Farkas József.