Online oktatásra állnak át az ELTE bölcsészkarán

Online oktatásra állnak át az ELTE bölcsészkarán

A járványügyi helyzet alakulására való tekintettel a szorgalmi időszak végéig minden előadást online tartanak meg az ELTE Bölcsészettudományi Karán - ez derül Dr. Bartus Dávid dékán utasításából.

A közzétett utasításból az is kiderül, hogy hétfőtől az ELTE BTK szervezeti egységei nem tarthatnak olyan közösségi eseményeket, amelyek nem az oktatáshoz vagy kutatáshoz kapcsolódnak, vagyis el kell halasztani az év végi fogadásokat, ünnepségeket, karácsonyi rendezvényeket is.

A meghirdetett konferenciák, workshopok, tudományos rendezvények esetében is javasolt áttérni az online formára. Amennyiben ez nem megoldható, akkor a szakmai programokat a távolságtartás szabályainak és a járványügyi védelmi intézkedések betartásával további intézkedésig meg lehet tartani, a kapcsolódó fogadásokat, kávészüneteket és egyéb közösségi eseményeket azonban nem.

A doktori védésekkel kapcsolatban az a döntés született, hogy jelenléti vagy online formában is megszervezhetők, de az azokat követő fogadásokat további intézkedésig nem lehet megtartani.