Az ELTE-n is voltak óráik az iráni fertőzötteknek

Az ELTE-n is voltak óráik az iráni fertőzötteknek

Felhívjuk azokat az oktatókat és hallgatókat, akik az ELTE TTK Biológiai és Kémiai Intézetei által a Semmelweis Egyetem (SE) gyógyszerész képzésében tartott órákon részt vettek az elmúlt 14 napban, így közvetlen kapcsolatba kerülhettek a Semmelweis Egyetem (SE) iráni hallgatóival, a következő 14 napban maradjanak távol az ELTE épületeitől/rendezvényeitől.

- olvasható az egyetem közleményében.

Az ELTE emellett további szigorításokat is bevezet:

  • kötelezik azokat a hallgatókat és oktatókat, akik az elmúlt 14 napban a koronavírus gócponjain jártak (Kína, Dél-Korea, Észak-Olaszország és Irán)
  • vagy közvetlen kapcsolatba kerültek olyan személyekkel, akik a találkozásukat megelőző két hétben jártak ezekben az országokban
  • mostantól két hétig vonuljanak otthoni karanténba, az egyetem épületeitől és rendezvényeitől maradjanak távol
  • az ELTE a mai naptól határozatlan időre felfüggeszti a SE angol nyelvű gyógyszerész képzésének ELTE-s óráit

Koronavírus: már négy fertőzött van Magyarországon

Diagnosztizálták a negyedik koronavírusos fertőzöttet Magyarországon - jelentették be a koronavirus.gov.hu oldalon csütörtökön késő este. A beteg a már ugyancsak koronavírussal diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője. Mindketten már a Szent László Kórházban vannak. A közlés szerint a barátnőnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett.