Eltűnt Zaharcsenko, a donyecki felkelők vezére

Családostul nyoma veszett Olekszandr Zaharcsenkónak, a Donyecki Népköztársaság vezetőjének.

A felkelők vezére váratlanul élettársával és lányaival együtt elhagyta azt a donyecki luxusvillát, amelyben lakott, s amelyet egy helybeli üzletember bocsátott a rendelkezésére. A ház főbejárata elől eltűnt az őrbódé, és az autók is, amelyek folyamatosan az épületnél lévő parkolóban álltak. A luxusháznak, amelyet a helybeliek csak "a várként" emlegettek, két utcára van kijárata.  
    
Zaharcsenko jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik - írta a hírportál, s emlékeztetett arra, hogy az utóbbi időben a videoüzeneteit a megyei pénzügyi vezetés épületében lévő régi irodájában vették fel.
    
Az elmúlt napokban a kelet-ukrajnai felkelők és a kijevi vezetés kölcsönösen egymást gyanúsították meg azzal, hogy provokációkat, illetve nagyszabású támadást készítenek elő. A donyecki felkelők vezetése azt bizonygatta, hogy az ukrán hadsereg támadásra készül a megyeközpont ellen. Kijevben viszont a nemzetvédelmi és biztonsági tanács (RNBO) állt elő azzal, hogy a függetlenség kikiáltásának augusztus 24-i nemzeti ünnepe alkalmából várhatóan "provokációkat" hajtanak végre Donyeckben a felkelők.. A kijevi hadműveleti parancsnokság arról tett jelentést, hogy a Donyecki Népköztársaságban az ukrán fegyveres erőknél rendszeresített egyenruhákat varratnak, amelyekkel feltételezésük szerint még e hónap végéig "provokációkat készülnek szakadár csoportok végrehajtani".
    
A donyecki  védelmi minisztérium a maga részéről az elmúlt 24 órára vonatkozóan 14 tűzszünetsértéssel vádolta meg az ukrán fegyveres erőket.