Épülőben a Habony-művek

A kormányközeli lapnak kinézett Napi Gazdaságnál azonban inkább csak a felmondások kezdődnek.

Mint ismert, április 9-én megalapították a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-t, amely a feje lesz a most szerveződő médiacsaládnak, az 50 százalékos tulajdonos pedig nem más, mint Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója. A holdingcég másik fele Győri Tiboré, aki az előző ciklusban a Miniszterelnökség jogi ügyekért felelős vezetője volt, és akit a kormányfő "személye körüli” államtitkárnak is neveztek (jól áll neki a szerep - a szerk.)

A Népszabadság szerint ugyanakkor nem a Habony-féle vállalat fogja kiadni az új politikai napilapot, hanem várhatóan Liszkay Gáborhoz, a Magyar Nemzet volt főszerkesztőjéhez kerülnek át a kiadói jogok. Liszkay februárban a Simicska-médiabirodalom több más vezetőjével együtt azért mondott fel, mert nem volt hajlandó a reklámadó miatt támadni Orbán Viktort és a kormányt.
 
A lap szerint a Napi Gazdaságban már kész tényként kezelik, hogy Liszkay, Csermely Péter és Villányi Károly veszi át a vezetést, és emiatt az elmúlt hetekben négy vagy öt újságíró, illetve szerkesztő mondott fel a 15-20 fős szerkesztőségből. Az emberhiány miatt már a lapkészítés is hátrányt szenved.
 
Liszkayék egy hónapja kezdték el az új napilap szervezését. Sokan a Magyar Nemzettől igazolnak át: az újságírók mellett még tördelőket és korrektorokat is igazolnak onnan. Ők a jövő héten kezdenek a Napi Gazdaságnál, ahol május 1-jével kezdődik a nagy átalakítás.