"Erre a kormányra kimondottan jellemző a puritánság"

Balog Zoltán szerint a magyar társadalom csak irigykedik, ha valaki az átlagnál magasabb életszínvonalon él.

A Rogán Antal helikopterezését firtató kérdésekre a miniszter így reagált:

"A magánszférába tartozik, hogy szabadidejében ki, hová utazik, és mivel. Mindaddig, amíg közpénzt nem használ fel, és nem sért törvényt vagy előírást, számomra ez nem érdekes."

Hozzátette: ő nem közlekedik helikopterrel, de tapasztalja, hogy a magyar társadalomban ellenérzést és irigységet vált ki, ha valaki magasabb életszínvonalon él, mint az átlag, ám ezt szerinte képmutatás számon kérni.

Balog hangsúlyozta: ő a miniszteri fizetéséből nem engedhetne magának egy ilyen utat, de egy politikusnak, vagy feleségének lehetnek más, legális bevételei, melyekből futja rá.

Arra a kérdésre, hogy a kormány tart-e önvizsgálatot az urizálások miatt, úgy reagált:

"Nem nagyon tudnának erre a kormányra olyan kirívó dolgokat mondani, mint például a Medgyessy-kormány söjtöri lakmározása. Erre a kormányra, mint testületre, kimondottan jellemző a puritánság. A miniszterelnök életstílusa sem költekező, önmutogató."

Az érvénytelen kvótareferendummal kapcsolatban elmondta: az eredménytelenség gyengítette a kormány nemzetközi pozícióját.

A teljes interjú itt olvasható.

Saját leszállópályát készíthettek Rogánnak a celeblagzin

"Ahogy kitört a botrány, a főnök gyorsan eltüntettette a munkásokkal a nyomokat. Az embereinek meg azt mondta, fogják be a pofájukat vagy ki lesznek rúgva."- ezt egy olyan férfi mesélte a Népszabadságnak, aki saját szemével látta, hogy már a lagzi előtt egy héttel helikopterleszállót készítettek egy nyírtassi placcra: mészporral festették fel a landolási helyet mutató H-betűt, amit később megpróbáltak letakarítani.