És arra emlékszünk, amikor a CÖF összefogott volna a baloldallal?

A Fidesz rohamcsapatára, a Civil Összefogás Fórumra mindig számíthatnak Orbánék, ha valami olyasmit kell névvel, arccal felvállalni, ami nekik már túl ciki volna. Például Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc "titkos szövetségének" paranoiás vízióját. Az elborult konteót a szervezet nem csak plakátkampány keretében igyekszik elhinteni. Egyik szóvivőjük, ifjabb Lomnici Zoltán a TV2 decemberi  "riportjában" (amelyben egyébként meghamisították az egyik szakértő nyilatkozatát) arról értekezett, hogy a Jobbik és a DK elnöke is mozgatja  a kezét beszéd közben, ebből is látszik, hogy "a bal-és jobboldali szélsőségek összeérnek".

Ugyanez a pengeéles-szemű viselkedéskutató és brilliáns politikai elemző két és fél évvel korábban, a 2014-es EP-választások előtt egy héttel azt fejtegette, hogy szerinte

"nem ördögtől való", hogy egyszer az MSZP és a Fidesz együtt kormányozza az országot.

Méghozzá nem máshol, mint az ATV-ben, ahová a TV2 szerint Vonát gyanúsan sokat hívják, tehát biztosan lepaktált a balosokkal.

"Miért lenne a jövőre nézve az rossz, ha olyan helyzet állna elő, mint Németországban, hogy a kereszténydemokraták és a szociáldemokraták együtt tudnának kormányozni?"

- kérdezte bociszemekkel ifjabb Lomnici. A ledöbbent műsorvezető kérésére pedig világossá tette, hogy ő személy szerint Magyarországon is

"teljes mértékben elfogadhatónak" tartja a nagykoalíciót.

Ifjabb Lomnici Zoltán a hazai közélet állat- és növényhatározójának egyik legbizarrabb alakja -  ám ez a méltatlanul elfeledett 2014-es felvétel segít nekünk, hogy elhelyezzük a Jóisten teremtményeinek sorában - a gerinctelen élőlények közé.