És azt hallotta már, amikor az amcsik cseszik le a magyarokat a "terrorizmus túl széles értelmezése miatt"?

Ez Washingtonból elég viccesen hangzik.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma aggodalmát fejezi ki az Ahmed Hamed elleni tíz éves fegyházbüntetést kiszabó ítélet miatt. A közleményben "a rendőrség és a menedékkérők közötti röszkei összecsapásokban részt vevőnek" nevezik a férfit - mintha Mr. Hamed csak úgy odakeveredett volna,
 
és nem ő kezdeményezte, majd irányította volna a balhét.

Az amerikaiak különösen a

"terrorizmus vádjának túl széles értelmezése"

miatt akadtak ki - és, hát valljuk be, függetlenül attól, mit gondolunk magáról a valóban kirívóan szigorú ítéletről, ez Washingtonból elég viccesen hangzik.

Az esetnek külön történelmi jelleget ad, hogy a közlemény kapcsán Deutsch Tamásnak is sikerült mocskolódás és trágárkodás nélkül megnyilvánulnia, méghozzá úgy, hogy nagyjából igaza is van. A fideszes EP-képviselő Facebook-bejegyzésében azt írja.


"Azért kizárt, hogy Ahmed H. tíz évet kapott volna az USA-ban, mert ha tizedannyit csinál ott, mint amit Röszkén tett, akkor az amerikai rendőrök már rég szitává lőtték volna emberijogilag."

Egyébként az USA-nak vannak ennél jóval haladóbb és humánusabb módszerei is. Akit terrorizmussal gyanúsítanak meg, - persze véletlenül se "túl szélesen értelmezve" - azt mellőzve a magyarországihoz hasonló embertelen ítéleteket,

internálják pár esztendőre a gunatanamói wellness centrumba,

ahol baráti beszélgetések és némi vízbe fojtogatás során tisztázhatják magukat. Hiába, messze vagyunk még a Szabadság Hazájától.