És azt tudták, hogy az LMP és az MSZP kormányt is buktathatott volna?
Tordai Bence, a 0,1 százalék környékén tanyázó Párbeszéd Magyarországért nevű pártformátum politikusa szakérti meg Schiffer András távozását az ATV stúdiójában, ahol azért egy kis rettegés is belefért a Jobbik miatt.

Tordai szerint biztos jót fog tenni Schiffer Andrásnak a távozás, de igazán jót az országnak (sic) akkor tette volna, ha négy évvel ezelőtt hozza meg ezt a lépést. Most kapaszkodjanak bele az önökhöz legközelebb eső közvélemény-kutatásba, Tordai szerint ugyanis akkor lehet, hogy 2014 egészen máshogy alakul.

Ezt a politikus ugyanis arra alapozza, hogy 2012-ben (mikor az LMP-ből kiváltak megalakították a PM-et, ami aztán összeálltak a hasonlóan nagy lehetőségeket magában hordozó Együtt nevű kompániával) az LMP és az MSZP nagyjából olyan erős volt, vagy talán még egy kicsit népszerűbb is volt, mint a Fidesz.

De itt még nem áll meg az elemzésben szerencsére: az interjúból kiderül, hogy viszonylag komoly sikereket értek el bizonyos tekintetben az előző ciklusban (mármint a PM ugye), és most is viszonylag komoly sikereket ér el (mármint az PM ugye) a párt az olyan új gondolatok beemelésével, mint az alapjövedelem (tudják, ez az a pénz, amit azért kapunk, mert vagyunk, csak úgy, puszira).

Természetesen szóba kerül Ózd is, ahol például olyan sikereket értek el (mesteri logikával kikövetkeztettem, hogy Ózdon létezik a PM, hatalmas respekt érte!), mint például, hogy megtámadtak egy "törvénytelen és mélyen igazságtalan és szívtelen" rendeletet, ami állításuk szerint kizárja az egyedülálló szülőket, a húsz évnél fiatalabbakat, és azokat, akiknek nincs legalább 380 napnyi folyamatos biztosítási jogviszonyuk.

Juj.

Mindenkinek melegen ajánljuk a szakértést teljes egészében, már csak azért is, mert így legalább megtudhatja, hogy Tordai Bence amúgy a PM nevű párt szóvivője. Már volt értelme ennek a napnak is.