Ki tudja, lesz-e szülészet az esztergomi kórházban?

A kormány csodaszép statisztikákkal dobálózik, de ennyi.

Az esztergomi intézmény szülészeti osztályának sorsát ugyanaz a jelenség pecsételheti meg, ami nemsokára az egész magyar egészségügyet padlóra küldheti:

a krónikus orvoshiány.

További több száz egészségügyi dolgozó készül külföldre

Bár a 2015-ös 707-hez, és a 2014-es 980-as adathoz képest ez némi javulást mutat, a kieső több száz szakdolgozó így is súlyos problémákat okoz a hazai ellátásban.Sok kórházban ugyanis már nagyobb gond a nővér-, mint az orvoshiány.Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a szakdolgozók közül már nem csak a harmincöt év alattiak döntenek úgy, hogy külföldön folytatják:2016-ban a 35-49 évesek közül 311-en igényelték a szükséges dokumentumot.

Nunkovics Tibor ezzel kapcsolatban - Magyar Zoltán, jobbikos országgyűlési képviselőn keresztül - írásbeli kérdéssel fordult az EMMI-hez, azt tudakolva:

mégis, miként tervezi a kormány a szülészet megmentését, hogyan kívánja rendezni az intézmény egyre növekvő adósságait és biztosítani a kórház anyagi stabilitását?

Látszólag pofonegyszerű kérdések, ám Rétvári Bence államtitkár csupán annyira méltatta az emberéletek iránti aggodalmat, hogy a témát átfuttassa a fideszes bullshit generátoron, melynek kiváló statisztikáktól és az egészségügyi dolgozók elvándorlásának tagadásától harsogó végeredménye ITT olvasható.

A képviselőjelölt arra sem kapott választ: miért nem szavazta meg a kormány azt az általa megfogalmazott jobbikos költségvetési módosító javaslatot, ami 10 milliárd forintos rendkívüli támogatást ítélt volna meg a Vaszary Kolos Kórháznak?

Nunovics Tibor Facebook-bejegyzésben vázolta, miként küzdené le a Jobbik béruniós kezdeményezése a Fidesz által előidézett krízist, és bírálta a választókerület fideszes országgyűlési képviselőjét, Völner Pált, amiért párttársaival együtt a magyar emberek valódi problémáinál fontosabbnak érezte, hogy értelmetlen kormányzati plakátkampányokra szórják el az adófizetők milliárdjait.

Mi lesz az esztergomi szülészet sorsa? A legnagyobb probléma a kialakult helyzettel kapcsolatban, hogy még a kormány ké...

Közzétette: Nunkovics Tibor – 2017. szeptember 7.

A gyermekosztály után a szülészetet is megszűnés fenyegeti Esztergomban

Az RTL értesülése szerint az amúgy is létszámhiánnyal küzdő szülészeten felmondott egy orvos és a vezető főorvos is, aki helyére még nem találtak embert. Amennyiben hamarosan nem tölti be valaki a pozíciót, bezárhatják az osztályt.A kórház honlapján is szerepel, hogy sürgősen főorvost keresnek, de a főigazgató arról nyilatkozott a csatornának, hogy zavartalan az ellátás és két szakorvos dolgozik teljes állásban a szülészeti osztályon.

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)