Gangl Edina az utolsó másodpercekben büntetőt védett, elődöntős a női magyar pólócsapat az Eb-n!

Milyen utolsó fél perc volt?!

Az első negyed döcögős volt, 3-1-re hozták az olaszok, a másodikban viszont óriásit jöttünk, a nagyszünet vége előtt még fordítani is sikerült, 4-0-s magyar sorozat után 4-1-nél jöhetett a pihenő.

A harmadik negyedben egyenlített az ellenfél, utána elkezdett domborodni az erős olasz sportdiplomácia, khm, végül emberelőnyben vissza is vette a vezetést az itáliai gárda. A lélektani hadviselést is buktuk, amikor egy perccel a vége előtt az olasz kapus büntetőt hárított, az ellentámadás után már kettővel mentek, Garibotti tette fel a pontot az i-re, ez az ő 4-0-s sorozatuk volt.

Az utolsó negyed nekünk és a semleges szurkolóknak szenzációs volt, az ellenfélnek a vége miatt nyilván nem.

Az olasz kapus két védése és azokat követő fölényes mosolya után Leimeter Dóra jelezte, hogy még nem nagyon kéne itt vigyorogni, zárkóztunk egy gólra. Queirolo viszont a mi arcunkról kapta le a mosolyt, távolról bombázott a magyar kapuba. Szilágyi szinte rögtön hasonlóan nagy lökettel válaszolt, 5 perccel a vége előtt 9-8 az olaszoknak.

Két perccel a duda előtt újra megérkeztünk: Szilágyi ismét eleresztette a hajóágyút, a lövedék a hálót zörgette, 9-9, már ez parádé volt, hát még ami ezután jött.

29 másodperccel a vége előtt átvettük a vezetést, Keszthelyi fordulásból bevarázsolta a kapuba a labdát, igazi világklasszis teljesítmény.

18 másodperc volt hátra, amikor büntetőhöz jutottak az olaszok, de nem csak a mezőnyben, hanem a kapuban is világklasszisunk is: GANGL EDINA MEGFOGTA! Jöhet az elődöntő, valószínűleg a hollandok ellen.

(fotó: Illyés Tibor / MTI)