Sima győzelemmel jutott tovább a Budapest Honvéd az Európa-ligában

Nem volt kérdés.

Szinte rögtön kezdés után ziccerbe került a Honvéd, Najdovszki bebambult Skvorc passzánál, de Holender nem találta el a kaput.

Sokat nem kellett várnunk az újabb helyzetre, amit viszont már kihasznált Filip Holender, aki agresszív letámadással elvette a labdát az ellenfél tizenhatosánál Mitrevtől, és higgadtan a jobb alsóba lőtt. Innentől továbbjutásra állt a Honvéd az idegenben lőtt gólnak köszönhetően.

A 15. percben már a találatok számát tekintve is jobban állt a magyar csapat, Holender kapott remek passzt Gazdagtól, aztán kicsit kisodródott szögből a kapu túlsó sarkába emelte a labdát.

Közben játékvezetőt kellett cserélni, Avram egy rossz mozdulat után megsérült, Calin jött a helyére.

A félidő végén több térhez jutott a Rabotnicski, Grófnak egyszer védenie kellett, később volt egy veszélyes kispesti hazaadás is, de nagyobb probléma nem lett belőle.

A második félidő elején nem alakultak ki komoly helyzetek, egészen a 63. percig. Vadócz indította Danilót az ötös környékén, akit Sebastián Herrera csak szabálytalanul tudott megállítani: tizenegyes és kiállítás. A büntetőt Danilo értékesítette, végleg eldöntve a továbbjutás sorsát.

A 84. percben érkezett a negyedik kispesti gól. Két csel után Danilo jobb oldalról a túlsó sarokba lőtt, beállítva ezzel a végeredményt.

(fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)