Eurovízió - Putyin-paródia aratott sikert a szlovén elődöntőn

Kevesebb mint két nap alatt érte el a videó az egymilliós nézettségi számot, keddig több mint másfél millió alkalommal nézték meg. Elsősorban Oroszországban és Ukrajnában népszerű a videó.

Slakonja egyetlen Putyinhoz köthető klisét sem hagyott ki: mutatkozik például lóháton, meztelen felsőtesttel, a Pussy Riottal és kilő egy tigrist is. Bár olykor a jó ízlés határát súrolja, az orosz kormányfő hatalmának ellenzői és hívei is pozitívan értékelték az előadást: míg előbbiek szerint Putyint leleplező erős kritikáról, utóbbiak szerint dicshimnuszról van szó.

Még az amerikai Newsweek magazin is külön cikket szentelt a szlovén komikus dalának és "sajnálatosnak" nevezte, hogy Szlovénia nem Slakonját küldi Stockholmba. Persze egy ilyen merész húzás nem vezetne semmilyen eredményhez, hiszen az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) szabályzata tiltja a politikai jellegű előadásokat. Ugyanebből az okból kellett 2009-ben Grúziának visszalépnie a versenytől, We Don't Wanna Put című versenydala ugyanis az orosz kormányfőre utalt.