Ez lenne a honvédség fejlesztése? Mostantól díszőrséget adnak a tartalékosok a budai Várban

Ez lenne a honvédség fejlesztése? Mostantól díszőrséget adnak a tartalékosok a budai Várban

Szalay-Bobrovniczky Kristóf bejelentette, hogy a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt őrködnek majd a katonák. A miniszter saját katonaélményeiről is nosztalgiázott videójában.

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban az MTI szerint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Honvédelmi Minisztérium épülete előtt elmondta,

a területvédelmi tartalékosok alapos kiképzést kaptak a testőrezredtől, ahol ennek a szép katonai feladatnak, a díszőrség ellátásának szakemberei dolgoznak.

A miniszter felidézte: tartalékos katonai szolgálata idején a palotaőrségnél teljesített szolgálatot tartalékos csoportparancsnokként. Akkor - tette hozzá - volt alkalma ennek a nehéz szolgálati ágnak minden részletét megismerni.

Videójában arra kérte az embereket, hogy jöjjenek, nézzék meg a díszőrséget teljesítőket.

Úgy fogalmazott: "Büszkék vagyunk katonai hagyományainkra és katonai értékeinkre, amelyeket a területvédelmi tartalékosaink itt, a várban Önöknek is meg tudnak mutatni".

"A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát" - hangsúlyozta közösségi oldalán a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a videóhoz fűzött hozzászólásában ismertette, hogy a Magyar Honvédség hét területvédelmi ezredének tartalékos állománya kéthetes váltásban, a Kapisztrán téren ad díszőrséget.

(Címlapkép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter koszorúz a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen Budapesten, a Fiumei úti sírkertben, az 52-es hősi parcellánál 2024. május 26. MTI/Purger Tamás)