Ez a román férfi gyilkolhatott Nyíregyházán

A város egyik lakónegyedében lévő utcában egy fegyveres rontott be egy családi házba.

Román állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség a szerda délután Nyíregyházán történt lövöldözéssel összefüggésben - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerda este az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint egy 54 éves román állampolgár, Dan Stamatiu adott le lövéseket a Friss utcai családi házban lakó házaspárra. 

A feltételezett elkövető egy szürke színű, MLB-257 forgalmi rendszámú Dacia típusú személygépkocsival menekült el a helyszínről. A férfiről fényképfelvételt is közölt a rendőrség.

A megyei rendőr-főkapitányság azt kéri lakosságtól, hogy aki a fotón látható személy jelenlegi tartózkodási helyéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 42/524-600-as telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámon, a 107-es vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az MTI úgy tudja, az életveszélyesen meglőtt 49 éves férfit megműtötték a nyíregyházi kórházban, állapotáról hivatalos közlést azonban nem adott ki a gyógyintézmény.

Korábban írtuk:

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, a Friss utcai családi házba kiérkező mentők egy halott fiatal nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek. Hozzátette, a házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők azonban nem sérültek meg.

A Szabolcsi Hír információi szerint a város orosi lakónegyedében lévő utcában egy fegyveres rontott be egy családi házba, ahol szabályosan kivégzett egy házaspárt és megsebesített még egy embert, majd elmenekült. A lap úgy tudja, egy házaspárt gyilkoltak meg, de az MTI híradásában csak egy áldozatról számolnak be.

A Szabolcs Online tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a Friss utcán mintegy húsz házas részt lezártak. A lapnak egy közelben lakó férfi azt mondta: egy építkezési vállalkozó és családja ősszel költözött a Friss utcába.

A Blikk azt írja: lezárták a városból kivezető utakat, a TEK is a helyszínen van, a gyilkost helikopterrel keresik.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le egy eddig ismeretlen férfi az ott lakó házaspárra. Az asszony az őt ért lövés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, férjét a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre menekült. A férfi beazonosítása és felkutatása folyamatban van - olvasható a rendőrség honlapján.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.