Ez az arc lesz Thaiföld új királya

Apja kerek hetven esztendőn át állt az ország élén, így a herceg 64 éves korában foglalhatja el a trónt. A hosszú várakozás nem tett jót Maha jellemfejlődésének. A trónörökös eddig háromszor házasodott és vált el. Első felesége az unokatestvére volt,

aki mellett öt gyermeket nemzett a szeretőjének,

akit később el is vett. Tőle 1996-ban vált meg, házasságtöréssel gyanúsítva az asszonyt, és kizárva mind a négy fiukat a trónutódlásból. 2004-ben újra házasságra adta a fejét, ám négy évvel később ennek a frigynek is válás lett a vége, sőt még felesége szüleit is lecsukatta "felségsértésért". A herceg jelenleg egy légikísérővel él együtt, és a pletykák szerint hamarosan feleségül veszi őt is.

A trónörökös magánéleténél is nagyobb botrányt kavart, amikor

uszkárját a légierő marsalljává nevezte ki.

Amikor a kutya meghalt, négy napos temetést rendezett a "Foo Foo tábornok úr" emlékére.

Szintén emlékezetes balhé volt, amikor egy alkalommal szakadt, lógó farmerban, hasközépig érő asszonyverő atlétában, üdvözölte a mücnheni reptéren a tiszteletére felsorakozott tisztviselőket.

Maha nem örvend túl nagy népszerűségnek hazájában, és apjával ellentétben a hadsereggel sem ápol jó kapcsolatokat. Ami akár biztató jel is lehetne a 2014 óta kőkemény katonai diktatúra alatt sínylődő ország számára. Ám az ország lakóinak nagy része minden bizonnyal még így is szívesebben látja a kormányrúdnál a vaskezű Prajut Csan-o-csa tábornokot, mint a hírhedt playboyt.