"Ez egy összeférhetetlenségi kiiktatás" - törvényt módosítanának Farkas Flórián kedvéért


A mintegy 10 perces monológból három dolog derült ki egyértelműen Farkas Flóriánról:

  • Hiába nem ő az elnök, valójában ő irányítja az ORÖ-t.
  • Ezt az apró hiányosságot is hamarosan orvosolni készülnek az összeférhetetlenségi szabályokkal.
  • Nagyjából egy nyolc általánost végzett közmunkás beszédkészségével rendelkezik.


Farkas ambícióit láthatóan a legcsekélyebb mértékben sem fogja vissza, hogy az ORÖ „Híd a munka világába” nevű, uniós forrásból finanszírozott, milliárdos nagyságrendű programja kapcsán több, mint egy éve folyik költségvetési csalás miatt nyomozás. Ahogyan az sem, hogy a Emberi Erőforrások Minisztériuma felmondta a projekt szerződését, és az 1,6 milliárdos visszafizetési kötelezettség miatt a szervezet a csőd szélére került. Orbán Viktor több alkalommal is világossá tette: a Fidesszel szövetséges Lungo Drom elnökében megingathatatlan a bizalma.

Az ORÖ lungo dromos képviselői előtt tartott beszédében a politikus megnyugtatta híveit: bár a szervezetet jelenleg nem ő vezeti, valójában minden döntésre döntő hatással bír, és minden meghatározó pozícióban az ő emberei ülnek. Mondjuk ez legkésőbb februártól világos volt, amikor sikerült eltávolítani a korábban bizalmi köréhez tartozó, de később fellázadt Hegedüs István ÖRO-elnököt.

Semmilyen döntés nálam nélkül nem történhet meg, bármilyen döntést, bármilyen előterjesztést a Lungo Drommal le tudunk és le is fogunk állítani

 - hangsúlyozta a koherens szövegalkotással hősies harcot folytató Farkas.

Hangsúlyozta azt is, hogy minden fontos pozícióban az ő embereik ülnek. Ők adják a hivatalvezetőt, a gazdasági vezetőt,a Pénzügyi Ellenőrző Bizottságot, a szóvivőt. „Mi adjuk az aláírást” - összegezte faék egyszerűséggel a helyzetet.

Utalt arra is, hogy hamarosan úgy módosíthatják az összeférhetetlenségi törvényt, hogy lehetővé váljon visszatérése az ORÖ élére.

„Ehhez kell törvénymódosítás, van, aki pontosan tudja, hogy miről beszélek: ez egy összeférhetetlenségi kiiktatás."

- tett tanúbizonyságot széles körű jogalkotási ismeretiről Farkas.

A politikus a kommunikáció terén is komoly szakértelemről tett tanúbizonyságot, mikor azt a stratégiát vázolta fel, hogy az ÖRO új sajtófőnöke írásbeli közlemények kiadásával fogja helyreállítani a szervezet és Farkas megtépázott jóhírét.

„..ami rám borult negatívum, azt csak pozitív hírekkel és MTI közleményekkel lehet kompenzálni.”

A felvétel meghallgatása csak erős idegzetűeknek, illetve a sokkoló kordokumentumok iránt vonzódók számára ajánlott.