Ezt fogja olvasni jövőre

Az Alfahir.hu a szakmai alázat jegyében szintet lépve most sajtószemlét közöl a 2016. augusztus 7-én megjelent híradásokból.

Augusztusi rekord

Vasárnap, 2016. augusztus 7-én átlépte a magyar-szerb határt a 353 ezredik illegális bevándorló - jelentette rendőrségi forrásokra hivatkozva az MTI.
 
Csongrád megye déli részén mintegy 115 csoportban 3200 határsértőt - köztük 552 gyermeket - tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve vasárnap - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t. 
 
Mint ismert, 2015-ben összesen mintegy 244 ezer illegális határsértő érkezett hazánkba.

Megvédjük a határt!

A kormány meg fogja védeni a déli határt, és mindent meg fog tenni magyar emberek biztonsága érdekében az illegális bevándorlók áradata elől - jelentette ki Németh Szilárd, a kormány határvédelmi biztosa az MTI érdeklődésére vasárnap.
 
A miniszteri biztos szerint egyértelmű, hogy szervezetten szállítják hozzánk a bevándorlókat, ezért is nagyon fontos, hogy az emberek támogatják a kormány szándékát az újabb, immáron harmadik kerítés létrehozására a Paks - Soltvadkert - Békéscsaba vonalon. 
 
Mint ismert, a 2015-ben felépített első kerítés után év elején a kormány a Baja - Szeged - Mezőkovácsháza vonalon újabb határvédelmi zárat épített a TEK munkatársainak segítségével, ám egyes elemzői várakozások szerint ez a kerítés sem érheti el a célját, mivel "az utak és vasútvonalak mentén megszakad".
 
Németh Szilárd szerint azonban jól látható, hogy tovább csökkent az illegális bevándorlók száma.
asd
Vissza fogják téríteni

Ismét tájékoztatja a lakosságot a kormány

Németh Szilárd sajtótájékoztatóján kiemelte: a kormány - érzékelve a társadalmi elvárást - ismét plakátkampányba kezd, mivel egyes "civilnek mondott" és különböző baloldali politikai erők álhírekkel tájékoztatják félre a lakosságot.
 
Elég volt az illegális bevándorlókból, elég volt a civilekből - mondta Németh. A kampány költsége mintegy 6 milliárd forintot tesz ki.
 
Mint ismert, a Lajtátólkeletre.blog.hu és a Kétfarkú Kutyapárt harmadik plakátkampányára társadalmi adakozásból eddig mintegy 340 millió forint és euró gyűlt össze. A szervezetek célja felhívni a figyelmet arra, a "gyűlölködés nem menő". A blog ezért most politikai mozgalmat indított "Te is fogadj be egy menekültet, mert holnap te is lehetsz menekült" elnevezéssel.

Újabb menekülttábort adott át Tarlós István és Kocsis Máté

Ünnepélyes keretek között adta át Tarlós István és Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester a 14. ideiglenes menekültszállást a Hős utcában vasárnap. A főpolgármester emlékeztetett, a főváros vezetése eltökélt abban, hogy az illegális határsértők "kulturált, emberhez méltó környezetben tölthessék el azt a remélhetőleg rövid időszakot, amelyben a vendégszeretetünket élvezik". Ezért a 4500 fő befogadására alkalmas tábort most három mobil wc-vel, és egy minden igényt kielégítő folyóvízzel felszerelt konyhával is felszerelték. A tábor létrehozása a fővárosi adófizetőknek mintegy 165 millió forintjába került - mondta Tarlós István.
 
Kocsis Máté szerint a nyolcadik kerület lakóinak "elfogyott a türelme", elegük van, és ezt meg kell érteniük azoknak is, akik elárasztanak minket a bevándorlókkal. Mint mondta, Józsefváros csatatérré vált, de ő nem fogja hagyni, hogy az illegális határsértők és a civilek tönkretegyék a kerület lakóinak életét és felújított parkjaikat, különösen, mert múlt héten ültettek új bokrokat a II. János Pál pápa téren.
 
A sajtótájékoztatón Abu-Amin Farah, egy 8 éves szíriai kislány is szót kapott, aki megköszönte a főváros támogatását, és reményét fejezte ki, hogy mihamarabb hazatérhet.

Civilek tiltakoznak

Több, a lezárt Keleti Pályaudvaron kialakított mobil-menekülttáborban dolgozó civil szervezet is tiltakozott a kormány "felelőtlen, idegenellenes és uszító" propagandája ellen. Hajtós Virág program-koordinátor és életsegítő-szervező szerint a kormány és a szélsőjobb csak ellenséget lát és láttat a menekültekben, holott nem is. A Magyar Nemzet megoldást firtató kérdésére Hajtós kijelentette, a megoldás az elfogadás és a menekültek segítése, de ebben az indokolatlanul felfokozott hangulatban úgy tűnik, a kormány és a szélsőjobb kokettálásával csak a társadalom hergelése folyik. Lassan már szégyellenem kell külföldi barátaim előtt, hogy magyar vagyok - fakadt ki az aktivista. 
 
A demonstráción felszólalt Keserű Róbert kulturális antropológus, migráció-kutató is. A CEU-n tanító, nemzetközileg elismert szakember szerint "teljesen felesleges a szélsőjobboldali pánikkeltés", hiszen nagyszámú menekült eddig sem érkezett az országba, és ez a jövőben sem várható. A mostani ideiglenes "kisebb hullám" hónapokon belül el fog ülni, ám "sajnos az emberi lelkekbe ültetett gyanakvás és gyűlölet velünk marad" - mutatott rá. A nyugat-európai tapasztalatok egyébként is azt mutatják, hogy a bevándorlók "megfelelő társadalmi akarat és befogadás" mellett néhány esztendőn belül integrálódnak, és felpörgetik a GDP-t is - vélekedik a kutató. 
 
Mint emlékezetes, a múlt héten civilek egy csoportja erőgépekkel felszerelve döntötte le a második határkerítés Békéssámson - Tótkomlós közötti szakaszát, mintegy tíz méter hosszúságban. A Délmagyar.hu egy névtelenségét kérő kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, hogy ez nem jelentett nagy fennakadást a határőrizetben, mivel Hódmezővásárhely és Mezőkovácsháza között ez volt az egyetlen szakasz, ami elkészült a kerítésből. Egyes lapinformációk szerint azonban a civilek eltévesztették a címet, és egy holland gazda kerítését döntötték le, aki feljelentést is tett a rendőrségen. (MTI)

Brüsszel felszólít

Brüsszel, 2016. augusztus 7. Az Európai Bizottság pénteken felszólította az uniós tagországokat, hogy tegyenek eleget korábbi ígéretüknek, és segítsék az uniós határrendészeti ügynökség (Frontex) megnövekedett erőfeszítéseit, különös tekintettel a Görögországba és Magyarországra tartó bevándorlóáradat kezelésére.
 
A brüsszeli testület szóvivője elmondta, hogy a bizottság levelet kapott a Frontextől, amely szerint a tagállamoktól egyelőre nem érkezett elegendő felajánlás ahhoz, hogy az ügynökség végre tudja hajtani tervezett műveleteit. 
 
Mint ismert, az EU-tagországok először tavaly, 2015 áprilisában állapodtak meg, hogy segítik a Frontex munkáját. Natasha Bertaud emellett üdvözölte Belgium és Hollandia egyedülálló felajánlását, amelyet Magyarország részére nyújtott. Mint ismert, Belgium egy kamionnyi okostelefont és töltőt küldött, hogy a menekültek és családok egymás közti kommunikációja tovább javuljon, Hollandia pedig egy speciális, az autópálya-rendőrség munkáját segítő sebességmérő kocsit küldött, igaz,  mérőeszköz nélkül, mivel a holland rendőrség - a lőszer mellett - ebből is hiányt szenved. Ezen felül felajánlottak három konténer Heinekent, igaz, ezt ismeretlen tettesek már a határnál kiborították, vélhetően az Igazi Csíki sör a mi sörünk Facebook-csoport felszólításának hatására.

London elárasztaná az Csalagutat

Nagy-Britannia kész arra, hogy elárassza vízzel a Franciaországba vezető alagutat - jelentette ki David Cameron a francia kollégájával való egyeztetés után. Mint ismert, a 2015 végén lezárt alagútban egyes híradások szerint megalakult az európai Iszlám Kalifátus. Cameron szerint az elárasztás bár drasztikus lépés lenne, mindenképpen megoldást jelenthet a problémára.

Önálló határőrség felállítására szólít fel a Jobbik

A menekültkérelmek elbírálásának felgyorsítását, az önálló határőrség ismételt felállítását, valamint a magyarországi menekülttáborok zárttá tételét, lakott területen kívülre helyezését szorgalmazza a Jobbik.
 
Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője emlékeztetett: a párt 2015-ben és 2016-ban összesen mintegy 87-szer szólította fel a kormányt a valódi cselekvésre. Mindössze három, semmit sem érő "csirkeháló" felhúzására volt elegendő az erejükből, amelyeket "még egy arra járó ittas róka is simán átugrik egy lopott csirkével a szájában" - mondta.
 
A Jobbik szerint  ideje, hogy a kormány ne csak A-t, mondjon B-t is. 
 
....
 
Természetesen továbbra sem látunk a jövőbe (nem is igazán szeretnénk), fiktív és helyenként irreálisan túlzó lapszemlénkkel mindössze annyi volt a célunk, hogy megmutassuk, mennyire nyomorúságos a közbeszéd és átlátszó az a fajta propaganda, ami mindkét oldalról zúdul rá a pórnépre bevándorlás ügyében. 
 
Jövőre, tehát ahogyan fent írtuk, 2016. augusztus 7-én várhatóan sokszorosára növekszik a nálunk ideiglenesen állomásozó bevándorló/menekültek száma, miközben a kormánypártok saját, önző, korlátolt érdekeinél vezetve nem annak megoldása a célja, hanem népszerűségének stabilizálása, erősítése. Ennél fogva elemi érdekük, hogy a kérdés napirenden maradjon.
 
Megkapják a magukért a jobb híján civilek gyűjtőhalmazba csomagolt csoportok is, amelyek erejéből - a bevándorlók segítését végzők kivételével természetesen - mindössze arra futja, hogy idegengyűlölet stigmáját vágja azok arcába, akik félni merészelnek a több száz idegen és gyanakodó tekintet láttán.
 
És persze nem maradhat ki a drágalátos unió sem, amely 2016-ban ugyanúgy fog töketlenkedni, időt húzni, tárgyalgatni, mint idén, hangzatos közleményeket adnak ki, fontos csúcstalálkozókat tartanak, hogy aztán természetesen ne történjen semmi.
 
Itt tartunk most, és bizony kedves olvasóink, itt fogunk tartani jövőre is. De ne legyen igazunk.