Nem létezik elég botrány, ismét Farkas Flórián lett a Lungo Drom elnöke

Nem létezik elég botrány, ismét Farkas Flórián lett a Lungo Drom elnöke

Ismét Farkas Flóriánt választotta meg a "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnökének a szervezet kongresszusa - közölte a cigány érdekvédelmi tömörülés szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a küldöttek ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag választották meg újabb öt évre elnöknek Farkas Flóriánt.

Hangsúlyozták: a Lungo Drom elkötelezett a kormány politikája mellett.

A Fidesz stratégiai szövetségeseként, a magyarországi cigányság boldogulásához szükséges feltételek megteremtése elsődleges eszközének továbbra is a kormány társadalmi felzárkózás programjának folytatását tekintik, értékeik megvédésének garanciáját továbbra is a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányzásában látják - írták.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, büntetett előéletű, egy alkalommal pedig Göncz Árpád elnöki kegyelme mentette meg az újabb börtönévektől. A képviselő a parlamentben gyakorlatilag nem létező szereplő, nem szólal fel. A Országos Roma Önkormányzat egykori elnökeként úgy vezényelte le a cigány felzárkóztatásról szóló Híd a munka világába programot, hogy drága autókra és gellérthegyi villára költötték a pénzt a romák megsegítése helyett.

Az 1,6 milliárd forintról szóló ügyben 2015 óta csinálnak úgy a hatóságok, mintha nyomoznának – a megfogalmazás nem véletlen, inkább tragikus súlyú: Farkast még mindig nem hallgatták ki, így ő nem szerepel a gyanúsítottak között. A kormánynak vissza kellett fizetnie a programra kapott uniós támogatást, miután a csalások nyilvánvalóvá váltak.

Politikai elemzések szerint Farkas Flórián érinthetetlen szerepe abból ered, hogy kiemelt pozíciójáért cserébe megbízhatóan szállítja a roma szavazatokat Orbán Viktornak.