Farkas Flóriánért egy személyben Orbán Viktor a felelős

A cigányságra, olcsón, fillérekért megvásárolható szavazógépként tekint, akikre csupán a választás napján van szükség, utána marad minden a régiben.

Hozzátette: mindaz, ami az országos cigány önkormányzatnál folyik az pedig a Fidesz nagyképű, arcátlan, arrogáns politikájának a primitív megtestesülése. Farkas Flórián politikai munkássága bűnözés, a szó legszorosabb értelmében, ha hihetünk a nyilvánosságra került hangfelvételeknek, jegyzőkönyveknek, hatósági eljárásokból származó dokumentumoknak. A rendelkezésre álló értesülések szerint Farkas Flórián és a roma önkormányzat mindennapi működését zsarolás, vesztegetés, fenyegetés, lopássorozat jellemezte.

Ezért a botránysorozatért pedig egy személyben Orbán Viktor a felelős, hiszen Farkas Flóriánt ő nevezte ki miniszterelnöki biztosnak, egyedül ő az, aki ezt az állapotot megszüntetheti, de ezt nem teszi.

Mi több: a Fidesz védelmébe veszi leginkább kedvelt romapolitikusát, a Parlamentben nap, mint nap – fogalmazott a jobbikos politikus.

Szerinte az egyre nagyobb botrányok után Orbán Viktornak el kell távolítania a közéletből Farkas Flóriánt, máskülönben a kormányfő elismeri, hogy maga is egyetért a lopássorozattal, a vesztegetéssel, a korrupcióval és

a cigányságra, olcsón, fillérekért megvásárolható szavazógépként tekint, akikre csupán a választás napján van szükség, utána marad minden a régiben.

Mirkóczki szerint a Fidesz és az MSZP cigánypolitikáját nem az integráció, hanem a korrupció uralja, ebben nincs különbség a XX. századi pártok között, ugyanazt teszik immáron 25 éve.