Újabb három magyarországi hotellel bővítette tulajdonát egy orosz üzleti kör

Újabb három magyarországi hotellel bővítette tulajdonát egy orosz üzleti kör

Egy ideje beszédtéma a balatoni turisztikai körökben – s talán már azokon kívül is – , hogy egy Magyarországon élő orosz család siófoki szállodákat és vendéglátó helyeket vásárolt meg. Hogy a mendemondákból mennyi igaz, nem tudni pontosan, az azonban biztos, hogy a siófoki Residence Hotel szállodát tulajdonló Residence Balaton Hotel Kft.-ben feltűnik tulajdonosként a Greenovatív Kft., amit 2011 januárjában alapított Ruszlán Rahimkulov, Megdet Rahimkulov fia. A család egyébként a Kafijat Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. birtokosa is, amely a Budapesti Értéktőzsde honlapja szerint az OTP Bank egyik nagybefektetője.

Gyarapodik tulajdonuk

A 24.hu értesülése szerint a Rahimkulov-család birtokába pedig újabb vidéki hotelek kerültek, így az orosz üzleti kör három vendéglátó egységgel bővült: két négy és egy háromcsillagos szállodával Noszvajon és Ráckevén. Ezek annak a Farkas József vállalkozónak az érdekeltségébe tartoztak, aki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes svédországi vadászatait finanszírozta. Farkas cégei, érdekeltségébe tartozó szállodái egyébként korábban jelentős állami, illetve európai uniós segítséget kaptak.

A két négycsillagos hotel tulajdoni lapja szerint azok már a Nádor Hotels Kft. tulajdonát képezik. A közel 1,2 milliárd forintos jegyzett tőkével rendelkező társaság végső tulajdonosai Ruszlan Rahimkulov és Zentai Péter. Az, hogy a szállodákat mennyiért sikerült megvenniük, nem ismert, azonban amikor megszerezték a Nádor Hotels Kft.-t, a cég 2,5 milliárd forint hitelt vett fel az OTP Banktól. A három hotelen kívül – a noszvaji Oxigén Family & Spa Hotel és Tündérkert Hotel, valamint a ráckevei Duna Relax Hotel – a siófoki Palace diszkót szintén ez az orosz üzleti kör vásárolta meg.