Fazekas Sándor nem érintett a Kun-Mediátor-ügyben, mert nem mondta, hogy az

A Fidesz-KDNP szerint a baloldal kezdettől fogva támadja a családi adórendszert, ha rajtuk múlna, eltörölnék - mint kormányzásuk alatt tették -, ami adóemelést és megszorítást jelentene - mondta Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Előzőleg Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára azt közölte, hogy az idei évhez hasonlóan jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyermeket nevelők családi adókedvezménye.

Hollik István elsőként Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának bejelentését kommentálta, amely szerint jövőre ismét ötezer forinttal emelkedik a két gyermeket nevelők családi adókedvezménye. A kormánypárti politikus megdöbbentő módon támogatásáról biztosította a kormány bejelentését.

Az elképesztő fordulatoknak azonban itt még nem volt vége. A kereszténydemokrata képviselő egy őrületes, politikatörténeti jelentőségű fordulattal visszautalt a 2010 előtti kormányzás időszakára is, amikor eltörölték az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, a három- vagy többgyermekesekét pedig csökkentették.

Az Alfahír érdeklődött, hogy a KDNP megkérdezte-e már Fazekas Sándort a Kun-mediátorhoz és Bróker Marcsihoz fűződő kapcsolatáról, ahogyan azt a politikus múltkori sajtótájékoztatóján ígérte. Hollik István megnyugtató válaszából megtudhattuk, hogy az agrárminiszter egészen biztosan nem érintett az ügyben, hiszen, ha így lenne,

akkor már mondta volna.

De mivel nem mondta, így nyilván nem érintett.