Feladta a Fidesz Tapolcát?

A Fidesz állítólag már nem hisz a győzelemben. Ám a meccs még nincs lejátszva, a CÖF nem adja fel, Sümegen mini-békemenet is lesz. 

Egy meg nem nevezett "kormányközeli forrás" azt nyilatkozta: A Rig Lajos elleni karaktergyilkossági kísérlet kudarcba fulladt, az "Elő a tetkóval!" jelszóval indított lejárató kampány nem lesz képes megállítani a Jobbik erősödését a választókerületben. Állítólag több fideszes politikus is úgy látja:
még az sem kizárt, hogy a kormánypárti jelölt csak harmadik helyen fut be a jobbikos és a szocialista jelölt mögött. 
A fideszesek enerváltságát látszik alátámasztani Kövér László Magyar Hírlapnak adott interjúja is, amelyben a házelnök úgy nyilatkozott, hogy Tapolcán a helyzet "részben hasonló", mint Veszprémben, és  "az erőviszonyok április 12-ig nem változnak meg".
 
A nol.hu-nak nyilatkozó fideszesek szerint a kormány és a Fidesz Magyar Nemzettel, illetve HírTV-vel szembeni bojkottja is a jobboldali ellenzéket erősíti, hiszen ezzel "átadják a megjelenési lehetőséget a Jobbiknak"

Nem lejátszott meccs

Ugyanakkor számos jel mutat arra is, hogy közel sem mindenki adta fel még a küzdelmet a Fideszben és környékén. A Civil Összefogás Fórum például hétfőre "nagygyűlést" szervez Sümegre, ahol a fideszes jelölt mellett felszólal Csizmadia László, Bayer Zsolt, ifjabb Lomnici Zoltán és Fricz Tamás politológus is. A rendezvény célja az, hogy felrázzák és szavazásra buzdítsák a helyi fideszeseket - és mindenekelőtt elejét vegyék annak, hogy átszavazzanak a Jobbikra. Az Echo TV-ben pénteken nyilatkozó szervezők a műsor legalább felében a radikálisokat ekézték, elismerve, hogy az "igazi ellenfelet" most ők jelentik. (Ezt egyébként a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok is alátámasztják.) Az persze kérdéses, hogy, ha a kormány házi civiljei lebuszoztatnak egy raklapnyi felhevült fővárosi Orbán-fétises nyugdíjast egy hatezer fős, csendes kisvárosba, azzal mennyire nyerik majd el a helyiek rokonszenvét. 
 
A kampányba egy meglehetősen szürreális szereplő is bekapcsolódott. Az elmúlt napokban több településen is a Jobbikot és Rig Lajost lejárató szórólapok jelentek meg a postaládákban. A propaganda anyagot a "Bűnözők Nélküli Veszprémért Mozgalom" jegyzi. Ennek hatékonysága azért szintén megkérdőjelezhető, hiszen azt nyilván minden tapolcai, ajkai és sümegi választópolgár örömmel fogadná, ha Veszprémben nem lennének bűnözők - az azonban minden bizonnyal sokakban felmerül, hogy mi köze van a megyeszékhely aktivistáinak az ő választásukhoz?