Titkolózva juthatott még több közpénzhez a felcsúti foci

Titkolózva juthatott még több közpénzhez a felcsúti foci

A meglévőn túl újabb 3,28 milliárd forint tao-támogatást igényelhetett a felcsúti fociakadémia, a 444 tényfeltáró cikke szerint az ügymenet annak ellenére is teljesen átláthatatlan, hogy közpénzről van szó.

A cikkben arról írnak, 2020 márciusában a Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyta, hogy a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány további 3,28 milliárd forint tao-támogatást használhasson fel a megelőző három évben – 2017, 2018, 2019 – benyújtott tao-programjára, nullára csökkentve azok fennmaradó önrészét.

Rámutatnak ugyanakkor, hogy a felcsúti intenzitásnövelő támogatással az ország leggazdagabb sportszervezete egy olyan újfajta taózási lehetőséggel élhetett, amit kifejezetten a szegényebb csapatok esélyegyenlőségére hivatkozva iktattak törvénybe – tehát nem arra szolgált volna, hogy a miniszterelnöki faluban még jobb legyen a képzés.

Azt írják, emellett egyetlen nap alatt, hivatali ügymenetben hoztak végleges döntést olyan programmódosításokról, amelyekről elsőként az MLSZ Elnökségének kellett volna döntenie, ráadásul a Felcsút szinte a teljes összeghez hozzájuthatott még azelőtt, hogy az MLSZ Elnöksége döntött volna a 2020 előtt kezdett beruházásokra jutó éves sportági tao-támogatási keret felosztásáról.

A lap szerint a kérelmek jóváhagyását és a támogatás kiadását két minisztériumnak is törvényes feladata lett volna előzetesen véleményezni, amire a jelek szerint nem került sor.

Érdekesség, hogy az MLSZ egy bírósági ítéletet követően többek között olyan dokumentumokat mutatott be, amiben mindent kihúztak feketével, a fejlécen kívül.