Feloszlott egy fideszes hátszelű önkormányzat, bukják a támogatásokat?

A böhönyei képviselő-testület tagjai nem bírták tovább elviselni a fideszes támogatással poszthoz jutó polgármester arroganciáját.

A Somogy megyei Böhönye önkormányzatában papíron csupa független képviselők ülnek, pártszínekben egyedül a jobbikos Tóth Mihály szerepel. Kedd este azonban 4:3 arányban úgy döntöttek, hogy feloszlatják az egész testületet, és mindennek az volt az oka, hogy

már nem bírták elviselni a polgármester stílusát, aki volt, hogy háromszor szavaztatta újra ugyanazt az indítványát, de úgy általában is szeretett úgy beszélni a képviselőkkel, mintha gyerekek volnának - részletezte a problémákat Tóth Mihály.

Zsoldos Márta Piroska egyébként ékes példája annak, hogy mindenkinek fontos a szavazata, hiszen tavaly októberben az önkormányzati választások során egyetlen egy (!) szavazattal győzött a független polgármester-jelölt felett.

Újra itt a pénzcsapos sztori?

Információink szerint a nyilvános ülésen azonban megjelent Móring József Attila is, a Fidesz megyei országgyűlési képviselője, és mindenki előtt közölte: 72 település tartozik alá, így ha feloszlatják magukat, akkor csak 71 fog.

Kijelentését többek arra utaló fenyegetésként értékelték, hogy a település eleshet a pályázati pénzektől, ha nem úgy döntenek, ahogy az Móring József szerint helyes. Ennek ellenére négyen, a jobbikos Tóth Mihály, a független Tóth Gábor alpolgármester, továbbá Kalocsai Bálint és Molnár Zsolt megszavazták a feloszlatást.

Arról, hogy jelenthetnek-e valódi fenyegetést a parlamenti képviselő szavai, megkérdeztük Móring Józsefet is, de ő mindezt határozottan cáfolta. Mint mondta, a fejlesztésektől való elesést ő csak arra az időszakra értette, ameddig nem választanak új polgármestert, hiszen addig nincs kivel aláírni a pályázatokat.