Felvidéki árvaháznak segített a Jobbik IT

A hétvégén Mudi Róbert lelkész meghívására a felvidéki Berzétén folytatott önkéntes munkát a Jobbik Ifjúsági Tagozatának 18 főből álló csapata

A Jobbik és a Jobbik IT idén az eddigieknél is nagyobb figyelmet fordít a betegek, rászorulók, idősek megsegítésére, és általában a karitatív munkára, így meghirdette az Önkéntesség Évét. Pár évvel ezelőtt a berzétei református közösség kezdeményezésére elindult egy árvaház építése a templom mellett található területen. Mára az építkezések a végéhez közelednek és nemsokára megnyílik az árvaház a rászoruló gyerekek előtt. Mudi Róbert lelkésszel együttműködve a Jobbik IT is fontosnak tartotta, hogy segítséget nyújtson ehhez a kezdeményezéshez. 
 
"Berzétére érkezésünk után a csoport két részre vált, a lányok a templom és környékének takarításában és az adományok szortírozásában vettek részt, ezt követően a vacsora elkészítésénél tevékenykedtek. A csoport férfi tagjai lelkész úr vezetésével a falut övező hegyekbe indultak, abból a célból, hogy meglegyen a téli tüzelője a helyi református gyülekezetnek és az árvaháznak. Az erdőben helyi önkéntesek is segítségünkre voltak, ezáltal a közös munka során lehetőségünk nyílt megismerkedni a helyiek mindennapjaival, szokásaival. Országgyűlési képviselőink is oroszlánrészt vállaltak az erdei munkából" - tájékoztatta portálunkat Varga Dániel, a Jobbik IT egyik alelnöke.
 
 
Szávay István kérdésünkre elmondta, hogy korábban is több alkalommal végzett önkéntes munkát az elcsatolt területeken, és mint a Jobbik nemzetpolitikáért felelős országgyűlési képviselője kiemelten fontosnak tartja, hogy minden lehetséges eszközzel segítse a külhoni magyarság ügyét. Farkas Gergely pedig hangsúlyozta, hogy kettős érzés uralkodik benne, mert egyrészt jó érzés a segítségnyújtás, szívesen jöttek és örömmel járulnak hozzá az ilyen kezdeményezésekhez, ugyanakkor ilyenkor testközelből is látjuk az itteni magyarság nehéz helyzetét is, ami viszont elszomorító. Az itteni református gyülekezet is már csak 150 főt számlál és elöregedőben van, és mindez szomorú jövőt vetít előre. "Épp ezért kell nekünk minden lehetséges eszközzel a csonkaországból is megtenni mindent, hogy ne tűnjön el a magyarság az ősi földjeinkről, hanem erősödni, gyarapodni tudjon" - hangsúlyozta. 
 
A munka végeztével az önkéntesek visszatértek az árvaházba, ahol már elkészült a vaddisznó gulyás. A vacsorát követően baráti beszélgetés alakult ki köztük és a helyi gyülekezet tagjai között. Látogatásukat vasárnapi istentisztelettel zárták és lelkileg feltöltődve elbúcsúztak magyar testvéreiktől, remélve, hogy mielőbb viszont láthatják egymást - tette hozzá Varga Dániel.