Fényes nappal lövöldöztek Nápolyban

A camorra bűnszervezet tizenkét tagját vette őrizetbe az olasz csendőrség, miután az egyes klánok tagjai fegyverrel akartak leszámolni egymással.

A Nápoly utcáin fényes nappal zajló tűzharcot a hatóságok által elhelyezett rejtett kamerák rögzítették. A felvételeket az olasz sajtó közölte. A camorra bűnszervezete által uralt dél-olasz város keleti peremén található Conocal negyedet eddig a D'Amico nevű klán emberei irányították. A negyed utcáin a bűnözők kedden fegyverrel a kezükben járkáltak. Gyakran a levegőbe és az épületekre lőttek hatalmuk bizonyítására. Az utcasarkokon fegyveres őrök álltak a terület ellenőrzésére.
 
Fegyverrel érkeztek a szomszédos városrészben élő De Micco klán tagjai is, akik a Conocal utcáin motorról nyitottak tüzet a D'Amico családra. A fegyveres harc fényes nappal az utcán zajlott az ott játszó gyerekek és a menekülő gyalogosok között. Ferenc pápa múlt szombaton, Nápolyban tett látogatása során megtérésre szólította fel a camorra bűnszervezetének tagjait.
 
Az ötmilliós Campania tartományban a camorra mintegy 114 klánját tartják számon, többségüket Nápoly területén. A camorra tagjainak számát 4500-ra becsülik.