Keretet hirdetett az olimpiára Märcz Tamás szövetségi kapitány

Keretet hirdetett az olimpiára Märcz Tamás szövetségi kapitány

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kedden 19 fős keretet hirdetett a nyári, tokiói olimpiára.

A sportági szövetség honlapja szerint a szövetségi kapitány keretében a 2020-as Európa-bajnok játékosok mindegyike megtalálható, mellettük hatan küzdenek azért, hogy kiharcolják a tokiói csapattagságot. A felkészülés június 1-én indul, a BL-ben érintett FTC-játékosok 10-én csatlakoznak.

"Ami a legfontosabb és klubsemlegesként a legnagyobb öröm, hogy a járványhelyzet ellenére a Magyar Kupa, a magyar bajnokság és az Eurokupa is lezajlott, illetve a BL zárásának is a küszöbén vagyunk. A klubok folyamatosan tudtak játszani, ami elengedhetetlen volt az olimpiát megelőző szezonban"

- fogalmazott a waterpolo.hu-n a kapitány.

"Minden csapat érintve volt a járványban, hol a szezon elején, hol a közepén, hol a végén jelentkezett a probléma, válogatott játékosok többségének is hosszabb-rövidebb ideig kellett kihagynia edzéseket, mérkőzéseket. Nem volt egyszerű a helyzet, mindazonáltal a szezon végére úgy látom, hogy a válogatott kerettagok többsége visszanyerte korábbi formáját"

- tette hozzá.

A kapitány szerint a válogatott igyekezett alkalmazkodni a klubok problémáihoz, így néhány betervezett évközi edzőtábor is elmaradt emiatt. Az olimpiára 12 plusz 1 fő tartalék nevezhető majd.

A 19 fős olimpiai keret:
     kapusok:
Lévai Márton (OSC), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
    mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Szolnok), Burián Gergely (OSC), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Honvéd), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (FTC)